PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Stigli prvi rezultati velikoga testiranja na Braču; čeka se njihovo službeno objavljivanje

Brač s nestrpljenjem očekuje objavljivanje prvih rezultata jučerašnjih testiranja koja je na otoku obavio Nastavni zavod za javno zdravstvo uz asistenciju Crvenoga križa Brač. Do sada je na Braču od koronavirusa oboljelo 22 osobe, a 70 ih se nalazi u samoizolaciji i pod stalnim su nadzorom liječnika i policije. Najveći broj oboljelih bilježi se u Nerežišćima gdje se još 17. travnja vratio pacijent iz splitske bolnice koji je, kako je potvrđeno, virus donio iz splitskoga KBC-a. Od 22 oboljele osobe, dvije se nalaze u KBC Split, dok su ostali u svojim domovima u strogoj samoizolaciji i pod nazorom liječnika i policije.

Neki mediji već objavili podatke o broju novooboljelih
Kako doznaje BRAČ danas, rezultati prvih testiranja već su stigli, ali se očekuje da Krizni stožer Brača i službeno objavi te podatke. BRAČ danas doznao je da su prva testiranja bila obračena već sinoć oko 22.00 sata, dok će ostala testiranja danas biti dovršena. Neki mediji već objavljuju i neslužbene podatke o broju novoooboljelih. Testiranja su obavljena u Supetru i Nerežišćima, a prema dostupnim podacima, uzeti su brisevi od 90-tak osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima. Općina Nerežišća objavila je na svojoj službenoj Facebook stranici kako je testiranje obavljeno u općinskoj vijećnici. — Uzeto je 50-tak briseva osoba s prebivalištem u nekoliko bračkih općina, napisali su. Krizni stožer Brača izvijestio je kako je testiranje provedeno i u Supetru.

Testiranja najavljena i za danas
Kako je najavljeno, testiranja će biti nastavljena i danas pod vodstvom epidemiologa Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, uz pomoć članova Crvenoga križa Brač. Zbog izvanredne situacije na Braču pojačan je i epidemiološki tim, pa su jučer na braču bila tri epidemiologa zajedno s bračkim epidemiologom dr. Nađanom Šerićem iz supetarske ispostave županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo.

Vraćaju se propusnice za kretanje po otoku
Zbog žarišta infekcije na otoku Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesto prebivališta ili stalnoga boravka, a ona će biti na snazi sljedećih 14 dana. Uvode se propusnice za putovanje po otoku, a njih će samo izdavati lokalni stožeri civilne zaštite. Brački Krizni stožer ponovno preuzima izdavanje suglasnosti i propusnica za putovanje trajektom. — Prometovanje trajektima prema kopnu sljedećih 14 dana, odnosno do ukidanja ove mjere koja danas stupa na snagu, ponovno je ograničeno i ukrcaj na trajekt bit će moguć samo osobama koje uz redovnu ePropusnicu imaju i suglasnost za prometovanje koju će ponovno izdavati Krizni stožer otoka, naglasio je brački Stožer.

Brač s nestrpljenjem očekuje objavljivanje prvih rezultata jučerašnjih testiranja koja je na otoku obavio Nastavni zavod za javno zdravstvo uz asistenciju Crvenoga križa Brač. Do sada je na Braču od koronavirusa oboljelo 22 osobe, a 70 ih se nalazi u samoizolaciji i pod stalnim su nadzorom liječnika i policije (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...