Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Stiglo očitovanje i poduzetnika Ivana Šimunovića, direktora naselja Velaris, jednoga od koncesionara: Jako sam razočaran jer Grad Supetar ne brine o svojim gospodarstvenicima već samo uzima

Direktor hotelskoga naselja Velaris u Supetru Ivan Šimunović, kao jedan od koncesionara pomorskoga dobra na području Grada Supetra, pisano se očitovao na dopis gradonačelnice Ivane Marković koji je 19. listopada uputila splitsko-dalmatinskomu županu Blaženku Bobanu, a kojim ga je obavijestila o koncesijama na području Grada.

Marković: Na tom području ništa nije uloženo, a prostor je opustošen
Gradonačelnica Marković u dopisu županu Bobanu izrazila je nezadovoljstvo obvezama koncesionara na pomorskomu dobru, a upravo jedna od koncesija pripada i tvrtki Velaris d.o.o. koja istječe 31. prosinca ove godine, pa je gradonačelnica od župana i zatražila da se jasno odredi po tom pitanju. — Što se tiče koncesije od Velarisa d.o.o., na tom području ništa nije uloženo, prostor je opustošen i u jako lošemu stanju na koje konstantno dobivamo primjedbe da čistoća nije na primjerenoj razini, nema tuševa, komunalne opreme i ostaloga, napisala je gradonačelnica Marković županu Bobanu.

Nije mu se svidjelo pisanje gradonačelnice
No pisanje supetarske gradonačelnice nije se svidjelo direktoru Velarisa. Poput gradonačelnice Marković i Šimunović se odlučio na prepisku prema županu Bobanu te mu u dopisu pojasniti neke stvari i očitovati se na navode gradonačelnice Marković. Direktor Velarisa tvrdi kako je točno da koncesija za predio uvala Vela Luka istječe zadnjega dana ove godine, ali se ne slaže s konstatacijom da ne postoje uvjeti da Splitsko-dalmatinska županija raspiše koncesije, kako je naveo, “barem ne još dok traju aktivni postupci ucrtavanja pomorskog dobra na za plažu pod našom koncesijom”.

Prošli smo sve nadzore Upravnoga odjela za turizam i pomorstvo
— Ne slažemo se s gradonačelnicom Ivanom Marković da na području naših plaža ništa nije uloženo te da je sve zapušteno s obzirom da smo prošli sve nadzore Upravnoga odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, kapetanije i drugo te da smo ispunili sve financijske planove ulaganja na koje smo se i ugovorno obvezali nakon potpisanoga ugovora 16. prosinca 2010. godine, stoji u očitovanju Šimunovića na dopis supetarske gradonačelnice. Direktor Šimunović tvrdi kako se Velaris prilikom održavanja plaža i ulaganja pridržavao svih održivih parametara kako ne bi naštetili okolišu, te pri tom dodao: — Bilo koja jednostavna građevinska intervencija koja ne podliježe ishođenju dozvola s naše strane, bila bi tretirana i okarakterizirana kao “devastacija” kako od duše-brižnih pojedinaca tako i od gradske uprave, naveo je Šimunović.

Potvrđuju brojne pohvale gostiju i sugrađana
— Što se tiče same čistoće plaže, okoliša i naselja isto se provodi redovito a tijekom sezone uvijek postavimo dodatne spremnike za otpad i angažiramo dodatnu radnu snagu koja brine o čistoći okoliša. Urednost i održavanje kako naselja tako i plaže potvrđuju brojne pohvale kako gostiju tako i sugrađana koji se dive hoti-kulturi koju gajimo prema prirodi i našim vrtovima u koje je zasađeno preko 16 tisuća sadnica, pojašnjava u svomu dopisu županu novozelandski poduzetnik i povratnik na rodni otok.

O incidentu smo obavijestili grad Supetar
Direktor Šimunović ukazao je i na onečišćeno more, dodavši kako na to kao koncesionar ne može utjecati. — Ove sezone zabilježen je jedan slučaj 11. kolovoza kada smo zaprimili prijavu od TZ Supetar da je morska struja nanijela smeće i druge otpatke s pučine unutar uvale. Navedeno smatramo “incidentalnim” događajem s obzirom dda niti mi niti a niti naši gosti i posjetitelji nisu izvršili onečišćenje već je djelo naneseno od strane mora u naš koncesijski akvatorij. Nadalje, imamo problema i sa žiteljima iz susjedstva koji su palili šumsko raslinje i borovinu od krčenja i čišćenja na samoj plaži incident se dogodio 9. svibnja 2020., o navedenom incidentu smo obavijestili i grad Supetar, pojasnio je Šimunović.

Zapuštenosti u gradu Supetru doprinosi sam Grad
Prvi čovjeka hotelskoga naselja prozvao je i grad Supetar, navevši kako “onečišćenju plaća i ostalih javnih površina te zapuštenosti u gradu Supetru doprinosi sam grad i to ne provođenjem svojih odluka”. — Za napomenuti je da naša tvrtka ima izgrađen kanalizacijski sustav koji je spojen na gradsku mrežu, a da ljeti kada padne kiša i kad se poveća kapacitet gostiju u privatnomu smještaju apartmana u predjelu naselja Vela Luka zbog neadekvatno izgrađenih septičkih jama – propusnih i ne izgradnje kanalizacijskoga sustava od strane Grada Supetra naše turističko naselje i gosti koji bi trebali uživati na plaži trpe nepodnošljivi miris i “zamućeno more” u uvali plaže našega koncesijskog akvatorija, napisao je Šimunović.

Grad samo uzima
— Kao gospodarstvenik i poduzetnik koji se vratio iz novoga svijeta raditi i ulagati u Hrvatsku, na svoj rodni otok, jako sam razočaran jer grad Supetar ne brine o svojim gospodarstvenicima već samo uzima, kako porezima i visokim javnim davanjima tako i u ovomu slučaju koncesije. Reinvestirao sam svu dobit svoje kompanije ne samo zbog napretka iste već kako bih iskazao ljubav svome otoku i dao mu zamašnjak u gospodarskom razvoju, poručio je Šimunović. Na kraju dopisa izrazio je nadu u nastavak, kako je napisao, “jako dobre suradnje”.

— Ne slažemo se s gradonačelnicom Ivanom Marković da na području naših plaža ništa nije uloženo te da je sve zapušteno s obzirom da smo prošli sve nadzore Upravnoga odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, kapetanije i drugo te smo ispunili sve financijske planove ulaganja na koje smo se i ugovorno obvezali nakon potpisanoga ugovora 16. prosinca 2010. godine, stoji u očitovanju direktora hotelskoga naselja Velaris u Supetru Ivana Šimunovića koje je uputio splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu, a nakon što je županu Bobanu dopis 19. listopada uputila supetarska gradonačelnica (izvor: Velaris)

Podjelite:

You may also like...