PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Stiglo očitovanje iz HEP-a: Uzrok ispada je kvar na kabelu između dviju trafostanica

Portal BRAČ danas objavio je danas, 11. kolovoza, vijest o obustavi isporuke električne energije u Milni, a zbog čega je, kako je bilo objavljeno na mrežnim stranicama HEP-a, došlo zbog kvara, i to još u nedjelju, 9. kolovoza. Kvar je, kako su nam javili čitatelji portala, otklonjen jučer oko 14.00 sati, pa su tako stanovnici dijela Milne bez električne energije bili oko 17 sati.

S tim u svezi zatražili smo i očitovanje HEP-a o razlozima nestanka električne energije u Milni. Očitovanje HEP-a prenosimo u cijelosti:

Sjeverni dio naselja bio bez opskrbe
— U nedjelju, 9. 8. 2020. godine, u 20,10 sati došlo je do ispada vodnoga polja Milna 1 iz trafostanice 35/10 kV Milna te je sjeverni dio naselja Milna (predjeli Žalo, Dosicina, Mlin, Vlaška i Bijaka) ostao bez opskrbe električnom energijom.

Odmah se pristupilo otklanjanju kvara
Uzrok ispada je kvar (zemljospoj) na kabelu 20(10) kV između trafostanice 35/10 kV Milna i trafostanice 10/0,4 kV Milna 1. Nakon lociranja mjesta kvara odmah se pristupilo otklanjanju istoga te je opskrba električnom energijom gore navedenih predjela uspostavljana u ponedjeljak, 10. 8. 2020. godine, od 14 sati, stoji u očitovanju HEP-ove Službe za odnose s javnošću.

— U nedjelju, 9. 8. 2020. godine, u 20,10 sati došlo je do ispada vodnoga polja Milna 1 iz trafostanice 35/10 kV Milna te je sjeverni dio naselja Milna (predjeli Žalo, Dosicina, Mlin, Vlaška i Bijaka) ostao bez opskrbe električnom energijom, javila je HEP-ova Služba za odnose s javnošću (izvor: Facebook Općina Milna)

Podjelite:

You may also like...