Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Stižu ohrabrujuće vijesti iz Kriznoga stožera na otoku. Mjere opreza postižu rezultate. Pada broj osoba kojima je određena samoizolacija

Krizni stožer otoka Brača izvijestio je danas, 1. travnja, da je od jučer u samoizolaciji 30 osoba koje se nalaze pod stalnim nadzorom policije i liječnika. Na otoku nema osoba zaraženih koronavirusom.

Otočani ozbiljno shvatili borbu protiv koronavirusa
Ohrabrujuće su to vijesti za sve otočane i njihove goste. Potvrda su da epidemiološke mjere koje su na snazi postižu dobre rezultate. Iako se život na otoku u bitnome promijenio, otočani su ozbiljno shvatili borbu protiv koronavirusa i epidemije od koje strahuje cijeli svijet. Treba istaknuti da je Krizni stožer jučer izvijestio da je 35 osoba bilo u samoizolaciji, a dva dana ranije 42 osobe živjele su prema posebnim mjerama opreza koje su im bile određene.

Poseban režim putovanja, nigdje bez propusnica
Brojkama treba dodati i da je neko vrijeme samoizolacija bila određena i za 68 osoba. Boljoj slici na otoku definitivno pogoduje poseban režim putovanja, koje je u biti onemogućeno za osobe bez propusnica. K tome, zajedničko djelovanje nadležnih liječnika i policije pogoduje primjerenoj kontroli osoba na otoku kojima je određena samozolacija u trajanju od 14 dana.

Redovito se prati provođenje svih mjera zaštite
— Ovlaštene osobe u gradskom i općinskim stožerima civilne zaštite i dalje će redovno provjeravati provođenje svih mjera zaštite i odluka Nacionalnoga stožera civilne zaštite te upozoravati građane i pravne osobe o potrebi pridržavanja istih, podsjetio je brački Krizni stožer, napomenuvši da policija i dalje vrši redovne kontrole kretanja po otoku i u trajektnoj luci.

U Splitu je 128 osoba oboljelo od koronavirusa
Prema današnjem izvještaju, u obližnjem Splitu 128 osoba boluje od koronavirusa, dok je u Hrvatskoj prema izvještaju Nacionalnoga stožera civilne zaštite 963 zaraženih. Do sada je 73 bolesnika ozdravilo, a na respiratoru je 34 bolesnika. Od koronavirusa umrlo je 6 osoba.

— Ovlaštene osobe u gradskom i općinskim stožerima civilne zaštite i dalje će redovno provjeravati provođenje svih mjera zaštite i odluka Nacionalnoga stožera civilne zaštite te upozoravati građane i pravne osobe o potrebi pridržavanja istih, podsjetio je danas, 1. travnja, brački Krizni stožer (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...