PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Što je novoizabrani hrvatski predsjednik poručio stanovnicima otoka Brača?

Novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je u drugom krugu predsjedničkih izbora, 5. siječnja, kao predsjednički kandidat SDP-a s gotovo 105 tisuća glasova više, pobjedio sadašnju predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, u izbornoj noći zahvalio je svima koji su pomogli u njegovoj kampanji.

Milanović pozdravio birače na Braču
Novi hrvatski predsjednik, koji će dužnost preuzeti od sadašnje presjednice sredinom veljače, a nakon što položi prisegu na Markovu trgu pred predsjednikom Ustavnoga suda Republike Hrvatske, u izbornoj noći nije zaboravio ni stanovnike otoka Brača koji je u nekoliko navrata posjetio, a posljednji put na Petrovo, 29. lipnja, prošle godine, najavivši u Supetru kandidaturu za predsjednika države. Zahvalio je svima koji su radili na terenu i bili promatrači na otoku Braču. Milanović je pozdravio sve koji su na Braču izašli na predsjedničke izbore, a posebno one koji su mu dali svoj glas za predsjednika države.

Ivana Marković: Poželjela sam mu sreću u daljnjem radu
Potvrdila nam je to gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (SDP) koja je u izbornoj noći pobjede bila u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje su se iščekivali izborni rezultati i gdje su stranački kolege i kolegice dočekali i proslavili Milanovićevu pobjedu. Zanimalo nas je što je gradonačelnica Marković, bliska prijateljica novoizabranoga predsjednika, poručila Milanoviću. – S obzirom na ogromnu gužvu u stožeru i na činjenicu da znam kako je to kad ti svi žele čestitati, nisam puno smetala, niti smo imali puno vremena za razgovor. Naravno da sam mu čestitala i poželjela sreću u daljnjem radu, rekla je za BRAČ danas gradonačelnica Marković koja je koordinatorica bračkoga SDP-a. Istaknula je da je Milanović pozdravio sve na Braču koji su izašli na birališta i podržali ga za predsjednika države.

Birači u Nerežišćima nisu zaboravili nedavna događanja
Zoran Milanović na Braču je pobjedio u gradu Supetru i u još pet bračkih općina, a to su Sutivan, Milna, Nerežišća, Selca i Bol. Posebno je zanimljiv podatak da je na području općine Nerežišća u prvome krugu predsjedničkih izbora slavila Kolinda Grabar Kitarović, dok je u drugom krugu pobjedu odnio Milanović. U mjestu Nerežišća Milanović je osvojio 183 glasa, a Grabar Kitarović 158 glasova. U Donjemu Humcu Grabar Kitarović dobila je 39, a Milanović 35 glasova, dok je u Dračevici Milanović uvjerljivo pobjedio s 34 glasa, dok je Grabar Kitarović osvojila samo 13. Treba podsjetiti da u Nerežišćima izvršnu vlast obnaša HDZ-ov načelnik Svemir Obilinović, ali očito događanja u toj općini, posebno s najmoćnijim čovjekom Nerežišća Lovrom Kuščevićem, saborskim zastupnikom HDZ-a i županijskim vijećnikom u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije, birači nisu zaboravili i već na ovim izborima odlučili su poslati svoju poruku.

Vodit će državu temeljem Ustava i svojih ovlasti
Zadovoljstvo zbog izbornih rezultata na Braču supetarska gradonačelnica nije skrivala, a izborni rezultat u Nerežišćima tek je kratko komentirala: – Što se tiče Nerežišća, mislim da su nedavni događaji ipak ostavili trag u toj sredini i ljudi su to pokazali na izborima. Upitana što očekuje kako će Milanović voditi državu i je li možda već u izbornoj noći najavio neke svoje poteze i planove, Marković nam je rekla: – Vjerujem da će dobro voditi državu temeljem Ustava i svojih ovlasti i sigurna sam da će biti puno bolji predsjednik od dosadašnje predsjednice. Ne znam koji su njegovi konkretni potezi, to će sigurno definirati sa svojim stožerom i sa svojim budućim timom. Dajmo mu vremena da se ovim par dana pripremi i odradi primopredaju. Manadat dosadašnjoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović završava 15. veljače, a u međuvremenu bit će izvršena primopredaja predsjedničke dužnosti na Pantovčaku.

Novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je Brač i 2014. godine kao tadašnji premijer, a posljednji je put na Braču bio za Petrovo, 29. lipnja, prošle godine kada je u Supetru najavio kandidaturu za predsjednika države

Podjelite:

You may also like...