Grad Supetar

Što je s prostornim planom Općine Bol? Načelnik Marinković: Čekamo županijski prostorni plan zbog usklađivanja. Vijećnik Šćepanović: Treba donijeti odluku o promjeni izrađivača plana

Što će biti s prostornim planom Općine Bol? Kada će napokon biti izrađen i usvojen?, pitaju se vijećnici Općinskoga vijeća u Bolu koji iz sjednice u sjednicu aktualiziraju to pitanje.

Prostorni plan temelj je za organizaciju života u Bolu
Nezavisni vijećnik Ivica Šćepanović ukazao je na važnost hitnoga donošenja novoga prostornoga plana. — Neshvatljivo je da još uvijek prostorni plan nije donesen. Prostorni plan temelj je za organizaciju života u Bolu, za njegovu infrastrukturu i svega onoga što se događa u Bolu. Prostorni plan je osnovni dokument u svakomu području životu, istaknuo je vijećnik Šćepanović, zapitavši načelnika Tihomira Marinkovića (SDP) kada će biti usvojen novi prostorni plan.

Čeka se usvajanje županijskoga prostornoga plana
Načelnik Marinković rekao je kako se čeka prethodno usvajanje županijskoga prostornoga plana te da će općinski prostorni plan biti donesen nakon donošenja županijskoga, a kako bi bio usklađen sa županijskim planom višega reda.

Buljan: Mi te probleme možemo riješiti sutra
Nezavisni vijećnik Tonči Buljan smatra da na području Općine Bol postoje problemi u građevinskom dijelu. — Mi te probleme možemo riješiti sutra općinskim prostornim planom, a naknadno se usklađivati s prostornim planom Splitsko-dalmatinske županije, istaknuo je vijećnik Buljan.

Treba promijeniti izraživača prostornoga plana
Vijećnik Šćepanović predložio je da se donese odluka o promjeni izrađivača prostornoga plana, ali po tom pitanju nije naišao na razumijevanje općinskih vlasti. Upozorio je pri tom na lošu dinamiku izrade i donošenja plana. Ovlaštena osoba za izradu prostornoga plana je Nikola Popić. O prostornomu planu bolski načelnik upitan je i početkom svibnja na sjednici Općinskoga vijeća. Tada je rekao da je dokumentacija gotovo u potpunosti dovršena, ali zbog novonastale epidemiološke situacije nije moguće provesti javnu raspravu.

O prostornomu planu Općine Bol bilo je riječi i na 6. sjednici Općinskoga vijeća. Nezavisni vijećnik Ivica Šćepanović izrazio je nezadovoljstvo što prostorni plan još uvijek nije donesen te predložio da se promijeni izrađivača prostornoga plana. — Prostorni plan temeljna je baza za organizaciju života u Bolu i njegovu infrastrukturu, poručio je Šćepanović (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...