Grad Supetar

Stožer civilne zaštite grada Supetra zabrinut zbog širenja zaraze: Sadašnje stanje što prije treba staviti pod kontrolu. Samo zajednički moguće je spriječiti fatalne posljedice koje su sve češće kod zaraženih

Stožer civilne zaštite u Supetru oglasio se priopćenjem danas, 13. travnja, zbog trenutnoga epidemiološkoga stanja na području Grada Supetra. Pozvao je građane na dosljedno poštivanje protuepidemijskih mjera zbog širenja bolesti koronavirusa.

Prenosimo priopćenje gradskoga Stožera civilne zaštite.

Do sada u travnju 47 zaraženih koronavirusom
— Pored svih naloženih protuepidemijskih mjera svjedoci smo i daljega pogoršavanja stanja sa širenjem bolesti Covid 19 i to kako na području Republike Hrvatske tako i na području naše županije te Grada Supetra. U dosadašnjemu tijeku travnja 2021. godine na području Grada Supetra imamo 47 zaraženih te to traži punu ozbiljnost od svih subjekata s težištem na osobnoj odgovornosti u dosljednomu poštivanju i provođenju naloženih protuepidemijskih mjera, a sve kako bi se sadašnje stanje što prije stavilo pod kontrolu i u prihvatljive okvire koji mogu osigurati ispunjenje očekivanja o pozitivnim kretanjima u nastupajućoj turističkoj sezoni o čijoj uspješnosti svi skupa direktno ili indirektno ovisimo.

Molimo sve da poštuju napomene i upozorenja komunalnih redara
U cilju informiranja i motiviranja građana te svih poslovnih subjekata na dosljedno poštivanje naloženih protuepidemijskih mjera intenzivirane su nadzorne radnje po komunalnom redarstvu Grada Supetra te molimo sve na poštivanje napomena i upozorenja po komunalnim redarima, a koje za cilj imaju osiguravanje što bržega saniranja sada negativnih kretanja sa širenjem epidemije bolesti Covid 19 na području našega grada. U slučaju da se ovim nadzorima utvrde učestalo nepoštivanje naloženih mjera po istim subjektima od strane Stožera Civilne zaštite Grada Supetra će se izvijestiti Stožer Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Područni ured Civilne zaštite Split zbog postupanja nadležnih inspekcija.

Ništa bez procjepljivanja građana
Samo zajedničkim radom i poštivanjem protuepidemijskih mjera možemo osigurati zajednički cilj stavljanja epidemije pod kontrolu s tim da se konačan rezultat u svezi osiguranja pretpostavki za nadamo se odgovarajuće uspješnu turističku sezonu u novim uvjetima može osigurati samo i uz odgovarajuće procjepljivanje građana.

Zaraženi trebaju voditi računa o zaštiti zdravlja drugih osoba
Posebno pozivamo sve zaražene i osobe s naloženom samoizolacijom kao i one koji osobno sumnjaju na moguću zarazu ili kontakt sa zaraženom osobom da svojim svakodnevnim radnjama i aktivnostima vode računa o potrebi zaštite zdravlja drugih osoba. Isto tako pozivamo ukupnu zajednicu na odgovarajuću solidarnost i ispomoć u organizaciji svakodnevnoga života osobama koje se nalaze u samoizolaciji (bilo kao zaražene osobe ili po kontaktu a istima).

Suzdržite se od poluinformacija i dezinformacija
Samo punom osobnom odgovornošću svih nas možemo osigurati pretpostavke za stavljanje ove epidemije pod kontrolu, a sve kako bismo smanjili moguće izvanredno opterećenje ukupnoga zdravstvenoga sustava te spriječili moguće fatalne posljedice koje su sve češće kod zaraženih bolešću Covid 19. Ovim putem molimo sve da se suzdržavaju od širenja poluinformacija i dezinformacija te stigmatiziranja oboljelih jer nas to ne čini ništa uspješnijim u ovim zahtjevnim vremenima.

Svim oboljelima želimo što brže ozdravljenje bez potrebe bolničkoga liječenja te uspješnost iznimno potrebnoga bolničkoga liječenja, stoji u priopćenju gradskoga Stožera civilne zaštite.

Foto: BRAČ danas

Podjelite:

You may also like...