PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Sud u Supetru uveo mjere opreza: od ponedjeljka se neće primati stranke, rasprave na sudu koje nisu hitne odgađaju se, informacije se mogu zatražiti telefonom ili e-mailom, a predmet pratiti preko aplikacija

Zbog proglašene epidemije Općinski sud u Splitu – Stalna služba u Supetru od ponedjeljka, 16. ožujka, uvodi poseban način poslovanja suda i rad s građanima, odlučila je tako predsjednica Općinskoga suda u Splitu Marina Boko, a objavio Krizni stožer otoka Brača.

Općinski sud u Supetru neće primati stranke od 16. ožujka do 1. travnja
Stalna služba Općinskoga suda u Supetru od ponedjeljka, 16. ožujka, sve do srijede, 1. travnja, neće primati stranke, osim u izuzetnim slučajevima, kao što su primjerice prijedlozi za upis u ZK postupcima i sl., a sud će, kako je najavljeno, svaki takav slučaj za sebe posebno procijeniti. Osim toga, rasprave na sudu i druge radnje koje nisu hitne odgađaju se na vrijeme od 14 dana. Informacije će se strankama davati isključivo putem telefona objavljenih na internetskim stranicama suda ili putem e-maila, a stranke se upućuju i na aplikacije e-predmeti ili e-građani, kako bi mogli imati uvid u spis i pratiti stanje spisa.

Zahtjevi za izdavanje Uvjerenja o nekažnjavanju podnosit će se na porti
Zahtjeve za izdavanje Potvrde o nevođenju kaznenoga postupka, poznate kao “uvjerenja o nekažnjavanju”, stranke će odlagati u kutije koje će se nalaziti na porti sjedišta suda u Splitu, ex. Vojarna sv. Križ, Dračavac te na portama stalnih službi, s obveznim navođenjem kontakata stranke, broja mobitela ili e-maila, te će službenici suda stranke kontaktirati naknadno radi izdavanja uvjerenja u točno određeno vrijeme sljedećaga radnoga dana. Isti postupak planiran je i za podnošenje zahtjeve za ovjeru isprava namijenjenih za uporabu u inozemstvu, tzv. “apostille”.

Zahtjevi za izdavanje zk izvadaka isključivo putem pošte ili e-maila
Prema odluci Općinskoga suda u Splitu, zahtjevi za izdavanje zk izvadaka sudu će se dostavljati isključivo putem pošte ili e-maila, uz navođenje kontakata, broja telefona ili e-maila te se stranke upućuju na aplikacije e-građani.

Za odvjetnike se obustavlja dostava podnesaka preko pretinaca ili pisarnica
Odvjetnici se upućuju da sve podneske dostavljaju isključivo putem e-komunikacije ili poštom te se do daljnjega obustavlja dostava svih podnesaka putem pretinaca odvjetnika u sudu, odnosno neposredno u pisarnicama. Sva komunikacija suda s javnim bilježnicima svest će se na komunikaciju e-mailom i poštom te telefonom. Sud će primati samo stranke (punomoćnike stranaka, zakonske zastupnike stranaka, svjedoke, vještake, tumače, državne odvjetnike i sl.) koji su pozvani na rasprave, uz predočenje poziva i odluku suca u predmetu, stoji u Odluci predsjednice Općinskoga suda u Splitu, koja je donesena 13. oužjka, a stupit će na snagu 16. ožujka te će se primjenjivati sve do opoziva.

Stalna služba Općinskoga suda u Supetru od ponedjeljka, 16. ožujka, sve do srijede, 1. travnja, neće primati stranke, osim u izuzetnim slučajevima, kao što su primjerice prijedlozi za upis u ZK postupcima i sl., a sud će, kako je najavljeno, svaki takav slučaj za sebe posebno procijeniti. Osim toga, rasprave na sudu i druge radnje koje nisu hitne odgađaju se na vrijeme od 14 dana. Informacije će se strankama davati isključivo putem telefona objavljenih na internetskim stranicama suda ili putem e-maila, a stranke se upućuju i na aplikacije e-predmeti ili e-građani, kako bi mogli imati uvid u spis i pratiti stanje spisa (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...