Sudac odlučio: Okrivljenica ostaje i dalje u zatvoru

Sudac Županijskoga suda u Splitu Ivica Botica donio je odluku o produljenju istražnoga zatvora za 62-godišnju S. B., nekadašnju voditeljicu Ureda za graditeljstvo i prostorno planiranje u Supetru, koja je uhićena u srijedu, 13. listopada, u akciji splitske policije i PNUSKOK-a.

Uhićenu S. B. tereti se da je protuzakonito izdavala građevinske dozvole, odnosno rješenja o izvedenomu stanju na određenim nekretninama na otoku Braču, i to na predjelu općine Milna, a bez prethodnoga uvida u stanje na terenu. Osim S. B. u zajedničkoj akciji uhićeno je još pet osoba koje će se braniti sa slobode.

Istražni zatvor sudac Botica produljio do 13. prosinca
Odluku o produljenju istražnoga zatvora potvrdio nam je i glasnogovornik Županijskoga suda u Splitu Dinko Mešin. — Sudac istrage Županijskoga suda u Splitu rješenjem od 12. 11. 2021., na temelju članka 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku, produljio je istražni zatvor protiv okrivljenice S. B. za daljnjih mjesec dana, tako da isti ima trajati do 13. 12. 2021., odgovorio je za BRAČ danas glasnovornik suda. Naglasio je da nezadovoljna strana imao pravo žalbe na odluku suca, a o njoj će kao i u prvom slučaju odlučivati izvanraspravno vijeće toga suda. Kako nam je javio Mešin, žalba još nije zaprimljena na sudu, barem ne do odgovora sa suda koji nam je stigao danas nešto iza 8.30 sati.

Sudac odredio istražni zatvor zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke
Prvu odluku o istražnomu zatvoru sudac Botica donio je 14. listopada nakon što je prijedlog za određivanjem istražnoga zatvora podnio Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (USKOK). Kao razlog za određivanje takve mjere istaknuta je mogućnost da bi okrivljenica mogla utjecati na predložene svjedoke, kao i opasnost od ponavljanja kaznenoga djela.

Nakon odluke suca Botice, stigla je žalba branitelja Deana Rahana, ali nju nije uvažilo izvanraspravno vijeće suda koje je odlučivalo o žalbi. Za sada nije poznato tko su osobe predložene za svjedoke, a koje bi trebale dati svoj iskaz u sudskom postupku. S obzirom na predmet kako neslužbeno doznajemo očekuje se da bi sudski proces mogao potrajati. Odvjetnik Rahan još je prije izjavio za BRAČ danas da je osumnjičena S. B. ispitana prvi put prije šest mjeseci, nakon više od godinu dana provođenja istražnih radnji.

izvor: tportal.hr

Podjelite:

You may also like...