Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Supetarski HDZ ističe: “Krizni stožer otoka Brača ostavio je iza svoga postojanja gorak okus obmane”

HDZ grada Supetra komentirao je u srijedu, 17. veljače, na službenoj Facebook stranici objavu gradonačelnice Ivane Marković o završnomu izvještaju Kriznoga stožera otoka Brača o donacijama i nabavci higijenskih i ostalih potrepština plaćenih s posebnoga računa za donacije.

Potvrdio sumnje mnogih građana
Supetarski HDZ ističe kako je “izvještaj gradonačelnice potvrdio sumnje mnogih građana da je Krizni Stožer otoka Brača ostavio iza svoga postojanja gorak okus obmane”.

Sredstva su se prikupljala od 19. ožujka do 19. svibnja 2020. godine
U osvrtu HDZ grada Supetra upozorava kako u izvještaju ima dosta nelogičnosti na koje želi ukazati. — Sredstva su se prikupljala od 19. ožujka 2020. do 19. svibnja 2020. Trošila su se u četiri navrata: 10. 4. 2020., 11. 5. 2020., 11. 11. 2020. i 17. 12. 2020. godine. Primjetno je da je prva potrošnja za 1.000 komada “profi maski” obavljena 10. travnja 2020. u iznosu 62.500.00 kuna, odnosno cjelokupan iznos uplaćen do toga datuma. Primjetno je da je upravo ta prva i najveća uplata za najmanji volumen opreme uplaćen Veterinarima u Daruvaru. Kad zanemarimo bonove za telefon dolazimo do sljedeće uplate: 11. studenoga 2020. za 10.000 komada dječjih maski plaćeno je 12.500 kuna, pa se postavlja pitanje zašto se o djeci nije brinulo do kraja godine ili je bilo bitno samo potrošiti nakon upita vijećnika? 17. prosinca 2020. za 22.500 komada maski za odrasle i 2.000 komada “profi maski” plaća se 33.975.00 kuna firmi koja se bavi zaštitnom odjećom”, objavio je HDZ grada Supetra.

HDZ Supetar smatra odgovornim sve osobe uključene u osnivanje i raspuštanje Kriznoga stožera
— Kada se pročita da se platilo duplo manje za 24.500 komada maski (uključujući i 2.000 “profi maski”) nego za samo 1.000 komada maski od Veterinara iz Daruvara, postavlja se pitanje s kim Grad posluje i u koju svrhu? Kako nemamo uvid u račune, a ni saznanja s terena da su se djelile neke “profi maske”, pitamo se kakve su bile maske koje je donirala Splitsko-dalmatinska županija? Jesu li one bile “profi” i gdje je ta oprema završila. Kako se radi o donacijama naših građana s određenom namjenom zahtjevamo od gradonačelnice da obrazloži sami proces nabave kao i prikaže način distribucije pribavljene kao i donirane opreme. Smatramo da su i osobe uključene u osnivanje i konačno naprasno raspuštanje Kriznoga stožera otoka Brača odgovorne za sredstva uplaćena od strane građana, istaknuo je supetarski HDZ.

Gradski HDZ se pita: Tko je organizirao nabavu i distribuciju?
— Još jednom moramo napomenuti da se gubitkom izbora na nacionalnom nivou gradonačelnica Supetra transformirala u jednoga od najvećih kritičara Nacionalnoga stožera civilne zaštite otvoreno pozivajući na nepoštivanje odluka Nacionalnoga stožera. Izjavila je gradonačelnica da ju je sram što je sprovodila odluke stožera! Izgleda da ista gradonačelnica nije imala srama kada su u pitanju novci od donacija. Kako je u jednomu trenutku, a prije zadnjih i konačnih “kupovina”, dužnost prebacila na Šimicu Dragičevića postavlja se pitanje tko je organizirao nabavu i distribuciju? Zato ćemo uputiti pitanje i Šimici Dragičeviću, a sve u svrhu istinitoga izvještaja prema našim građanima čije su sumnje izgleda bile opravdane, napisao je u osvrtu HDZ grada Supetra.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a u Supetru Nikola Rendić, ujedno član Gradskoga vijeća grada Supetra, u društvu splitsko-dalmatinskoga župana Blaženka Bobana dana 21. lipnja 2020. godine pred supetarskom župnom crkvom Navještenja Marijina (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...