Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Supetarski HDZ odgovorio na pisanja Ivane Marković i komentirao njezinu odgovornost u vođenju Grada: “U 2020. godinu Grad Supetar ušao je s 24 milijuna kuna obveza i s manjkom od 9 milijuna kuna”

Supetarski HDZ očitovao se na objavu gradonačelnice Ivane Marković (SDP) o odgovornosti za vođenje Grada Supetra, a nakon što je jučer, 25. lipnja, iznijela podatke o projektima i mjerama za demografski rast i razvoj toga Grada.

Izvršenje prošlogodišnjega Proračuna iznosi 54 posto
— Odgovornost za vođenje Grada Supetra Ivana Marković preuzela je 2013., a u 2020. Grad Supetar ulazi s 24 milijuna kuna obveza i s manjkom od 9 milijuna kuna. Sva izvršenja proračuna od 2013. do 2019. u odnosu na izvorno planirana izvršena su tek u prosjeku 60 posto. Sam po sebi nameće se zaključak da je Grad Supetar u ovu godinu “ušao” s obvezama u visini jednoga izvršenja proračuna. Prošlogodišnje izvršenje proračuna iznosilo je 27 milijuna kuna, a planirano je u visini od 49 milijuna kuna, odnosno 54 posto izvršenja, objavio je HDZ grada Supetra.

Školsku dvoranu sufinancirala je Županija
Osvrnuo se na navode gradonačelnice Marković o projektima koji se odnose na demografski rast i razvoj Supetra. — Školska sportska dvorana sufinancirana je od Splitsko-dalmatinske županije, a tzv. novi vrtić nalazi se u staroj zgradi, bivšoj poslovnoj zgradi KD “Grad”, s direktnim izlazom na prometnicu Petra Jakšića što predstavlja veliku opasnost za djecu. Energetska obnova postojeće zgrade vrtića “Mrvica” koštat će u konačnici 8,3 milijuna kuna, početno planirano 4,9 milijuna kuna, a navodi se kako je taj projekt sufinanciran s 1,6 milijuna kuna te s još 1,2 milijuna kuna, što se, ako znamo računati, da zaključiti, kako će navedeni projekt teretiti gradski proračun s 5,5 milijuna kuna, stoji u očitovanju supetarskoga HDZ-a.

Za 8,3 milijuna kuna mnoge su lokalne samouprave sagradile nove vrtiće
U svojoj objavi gradski HDZ priložio je dokaz o podizanju kredita u 2020. godini, odnosno odluku o zaduženju za financiranje kapitalnoga projekta u iznosu od 2,1 milijun kuna, a koju je gradsko vijeće donijelo na svojoj 32. sjednici, održanoj 13. veljače. U odluci o zaduženju naznačeno je kako procijenjena vrijednost energetske obnove Dječjega vrtića “Mrvica” iznosi 8,2 milijuna kuna. — Skoro 20 posto proračuna iznosi dio na teret Grada. Za 8,3 milijuna kuna mnoge su lokalne samouprave sagradile nove zgrade vrtića. K tome, vrtić “Mrvica” nema osiguranu centralnu kuhinju i uređen okoliš te se za sada plaća korištenje usluge hotelske kuhinje, odnosno obroci za djecu, ističe HDZ grada Supetra.

Naknade na novorođene su bile veće
Naglasio je i kako su naknade za novorođenu djecu prije bile daleko veće te veći broj studentskih i učeničkih stipendija. Gradski HDZ napomenuo je i kako je besplatne udžbenike financirala Splitsko-dalmatinska županija.

Podjelite:

You may also like...