PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Supetarski HDZ s nevjericom se pita: Kako se moglo izlaziti u susret za nogometne utakmice, a ne može za naše “branitelje na prvoj crti obrane”?

Supetarski HDZ oglasio se priopćenjem u kojem poziva Krizni stožer Brača i državnoga brodara “Jadroliniju” da preispitaju postojeći plovidbeni red te omoguće medicinskim radnicima i volonterima da mogu uredno putovati na posao u Split i vraćati se na svoj otok.

Prisiljeni su noćiti u Splitu
Naglasili su kako s otoka Brača nekoliko njih svakodnevno putuje u Split na svoja radna mjesta u Klinički bolnički centar Split, ali kako im sadašnji plovidbeni red onemogućava povratak kući te su, navode, često prisiljeni prenoćiti u Splitu”. Osim toga, mnogi od njih imaju svoje obitelji te, dodaju, “nakon mukotrpnoga radnoga dana skrbe o obitelji, rade s djecom u virtualnim školama, rade kućanske poslove”.

Traže polazak trajekta za Split u 6.30 sati i iz Splita za Supetar u 20.30 sati
— Ovim putem želimo pokrenuti empatiju kod nadležnoga prijevoznika “Jadrolinije” koja je već mnogo puta izašla u susret vezano za nogometne utakmice našega “Hajduka” prilagođavajući vozni red terminu održavanja utakmica, odnosno da “Jadrolinija” izađe u susret našim “braniteljima na prvoj crti obrane”, medicinskim djelatnicima, na način da trajekt radi medicinskoga osoblja iz Supetra ujutro vozi u 6.30 sati i navečer iz Splita u 20.30 sati. Od kada su popuštene epidemiološke mjere na razini cijele RH, KBC Split je počeo s radom kao prije pandemije, s time da je uvedena popodnevna smjena. Njima je nemoguće odraditi jutarnju smjenu, a kamoli popodnevnu smjenu. Smjene su im od 7.30 sati ujutro do 14.00 sati i od 14.30 do 20.00 sati. Pojedini medicinski djelatnici spavali su u bolnicama, na bolničkim krevetima zbog nemogućnosti dolaska na otok, upozorava HDZ grada Supetra.

Medicinski radnici traže hitnu pomoć nadležnih
Iz supetarskoga HDZ-a ističu kako neslužbeno saznaju da su se neki medicinski djelatnici obratili i gradonačelnici Supetra Ivani Marković u svezi njihova problema, ali da, dodaju, “nisu naišli na razumijevanje”, uz obrazloženje kako se vozni red na liniji Split-Supetar-Split formirao prema potrebama putovanja policijskih službenika na otok i nazad. — Ne umanjujući djelovanje i važnost svih službi u borbi protiv covid-19, naši medicinski djelatnici smatraju da su u nezavidnom položaju te razočarani stavom gradonačelnice koja je odbila zauzeti se za rješavanje njihova problema, traže hitnu pomoć nadležnih i iznalaženje rješenja, ističe HDZ iz grada Supetra.

HDZ Supetar tražit će od Kriznoga stožera Brača uvođenje dodatnih linija
— Smatramo da je doprinos medicinskoga osoblja neupitan u ovim trenucima, pa se zalažemo za žuran pronalazak rješenja i iskazivanje razumijevanja za naše medicinske djelatnike. U tom svjetlu zatražit ćemo od Kriznoga stožera otoka Brača da ishodi od nadležnih uvođenje dodatnih linija.

Podjelite:

You may also like...