Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Supetarski HDZ skeptičan prema najavi o korištenju dodatnih javnih površina u gradu Supetru. “Nadamo se da će dogovori biti pravedni i bez pogodovanja po stranačkoj pripadnosti”, ističe gradski HDZ

Supetarski HDZ neugodno je ostao iznenađen najavom gradonačelnice Ivane Marković (SDP) da će ugostitelji dobiti mogućnost korištenja dodatne javne površine, i to bez naknade, a što će, kako je najavila prva žena grada Supetra, “dogovoriti nakon nastavljanja obavljanja djelatnosti”. Najavljene poteze gradski HDZ ocjenio je “jeftinom samopromocijom osiguranom bjanko zadužnicama”.

Gdje i koje to prostore obećaje gradonačelnica?
— Pomno ćemo pratiti ishod ovoga obećanja, uspoređujući s već donesenenim Planom lokacija za korištenje javnih površina na području Grada Supetra. Budući znamo da se svaki centimetar do sada iskoristio za štekate, postavlja se pitanje gdje i koje to prostore obećaje gradonačelnica, naravno, vodeći brigu o svima ili pojedincu/ima, tvrdi supetarski HDZ, koji je dosta skeptičan prema najavama gradonačelnice Marković, pozivajući se pri tom na njezina obećanja o smanjenju plaće za 20 posto.

HDZ Supetar nada se dogovorima koji će biti pravedni i bez pogodovanja
— Što se tiče dogovora za korištenje “dodatnih” javnih površina nadamo se da će isti biti u granicama odluka i pravilnika gradskoga vijeća te da će dogovori biti pravedni i bez pogodovanja po stranačkoj pripadnosti ili nekim drugim osnovama. Nadamo se, također, da će se dogovorom izaći svima u susret, a ne samo pojedincima koji su i prije itekako bili zaštićeni od strane vladajućih, upozorili su iz najjače oporbene stranke u Gradskom vijeću koja ima svoja tri člana.

Prikupljanje jeftinih političkih poena
Oporbeni vijećnici iz reda HDZ-a ističu nadalje kako se ne smije zaboraviti na prostor za prolaz vozila hitne pomoći i vatrogasaca te pješačke zone. — Je li možda pomorsko dobro ili će jednom “oteti a drugom dati”? Sramotna je svaka izrečena i napisana riječ od bilo koga u ovim vremenima kako bi se iskorištavala situacija u prikupljanje jeftinih političkih poena, ističe supetarski HDZ, koji spornim smatra i poduzetnički fond za koji je odvojeno 60.000 kuna proračunskih sredstava, tvrdeći kako na području grada Supetra djeluje 170-tak obrtnika.

Bjanko zadužnice ulijevaju strah u poslovanje, smatra HDZ Supetar
— Da se imalo iti malo razumijevanja za korisnike javnih površina onda se ne bi na primjer tražile bijanko zadužnice prilikom prijave na natječaj kako sada traže, što dodatno ulijeva strah i nepovjerenje u ishod poslovanja u ovim vremenima te itekako dovodi u pitanje dobre namjere gradonačelnice, ističe supetarski HDZ i podsjeća da je oporba u gradu Supetru ponudila niz konkretnih mjera koje, kako kažu, “nisu niti razmatrane već glatko odbijene”.

Što će biti s privatnim iznajmljivačima?
U svojem očitovanju HDZ u bračkom gradu osvrnuo se i na privatne iznajmljivače te ranije ukazao na sumnje u gospodarski oporavak s obzirom na upitnu turističku sezonu. — Koje mjere su od strane Grada poduzete u svrhu olakšanja situacije privatnim iznajmljivačima, zapitao je supetarski HDZ.

    — Što se tiče dogovora za korištenje “dodatnih” javnih površina nadamo se da će isti biti u granicama odluka i pravilnika gradskoga vijeća te da će dogovori biti pravedni i bez pogodovanja po stranačkoj pripadnosti ili nekim drugim osnovama. Nadamo se, također, da će se dogovorom izaći svima u susret, a ne samo pojedincima koji su i prije itekako bili zaštićeni od strane vladajućih, upozorili su iz supetarskoga HDZ-a, najjače oporbene stranke u tom gradu (foto: iz arhive)
Podjelite:

You may also like...