Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Supetarski HDZ upozorava: “Grad Supetar nalazi se u teškoj financijskoj situaciji”; poziva gradsku upravu da vrati zadužnice i troškove ovjere onima koji se natječu za korištenje javnih površina

Supetarski HDZ očitovao se danas, 18. svibnja, o postupcima grada Supetra koji je u prvotnomu Javnom poziv za podnošenje zahtjeva za davanje koncesijskoga odobrenja na pomorskom dobru, a koji je grad Supetar, objavio 7. svibnja, ukinuo prilaganje zahtjevu izjave o suglasnosti za provedbom prisilne ovrhe. O odluci gradonačelnice Supetra Ivane Marković (SDP) za ukidanjem pisane izjave o suglasnosti za prisilnom ovrhom BRAČ danas izvijestio je 16. svibnja. Naglasio je pri tom kako sve ostale odredbe iz javnoga poziva ostaju nepromijenjene kada je riječ o podnošenju zahtjeva za davanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru za ovu godinu.

Suglasnost za prisilnom ovrhom
U svom očitovanju HDZ grada Supetra upozorio je kako tom izjavom “podnositelj zahtjeva daje suglasnost da se može provesti prisilna ovrha vraćanja pomorskoga dobra u prvobitno stanje te prisilnu ovrhu na svim njegovim računima i njegovoj cjelokupnoj pokretnoj i nepokretnoj imovini, a radi naplate dospjelih, a neplaćenih naknada za davanje koncesijskoga odobrenja ili eventualnih naknada štete te eventualnih troškova ovrhe”.

Niti jedna lokalna jedinica na Braču neka ovakvu praksu
— Ovakvu izjavu brački javni bilježnik, kako neslužbeno doznajemo, odbio je ovjeriti s napomenom da sadrži puno nezakonitosti. Niti jedna lokalna jedinica na otoku Braču nema ovakvu praksu s ovom vrstom izjave, ističe gradski HDZ, napominjući kako je “nakon ovakvoga ishoda kod javnoga bilježnika grad Supetar 15. svibnja mijenjao Javni poziv i ukinuo potrebu te izjave”.

HDZ upozorava da se vrši diskriminacija između natjecatelja
Osvrnuvši se na Javni natječaj za zakup javnih površina, čiji je rok predaje zahtjeva grad Supetar produljio do 19. svibnja, HDZ u tom bračkom gradu ističe kako su kod toga natječaja prvi put uvedene bjanko zadužnice koje je, dodaju, također potrebno prethodno ovjeriti kod javnoga bilježnika. — Mnogi obrtnici su tek prilikom ovjere saznali što znači bjanko zadužnica i shvatili u što se upuštaju. Ako se kod javnoga poziva za koncesijska odobrenja na pomorskom dobru kojim upravlja jedinica lokalne samouprave ukida izjava, tražimo da se isto tako kod Natječaja za javne površine ukine zadužnica iz razloga što se vrši diskriminacija između natjecatelja. Ukidanjem izjave, a isto tako ne uvođenjem zadužnice u oba slučaja, jedni su dužni dostaviti sredstvo za osiguranje naplate, a drugi ne, ističe supetarski HDZ.

Potvrđuju se učestali navodi
— Uvođenje bjanko zadužnica i prvotno navedene izjave potvrđuju se naši učestali navodi da je Grad Supetar u teškoj financijskoj situaciji koja je nastala prije nastupanja pandemije covidom-19. U 12. mjesecu 2019. godine dospjele obveze Grada iznosile su oko 25 milijuna kuna, a preneseni manjak 8 milijuna kuna, naglašavaju iz HDZ-a u Supetru te pri tom pozivaju: — Zbog svega navedenoga tražimo da se natjecateljima za korištenje javnih povšina vrate zadužnice te nadoknade troškovi ovjere i na taj način ispravi nepravedno i neprofesionalno postupanje Gradske uprave. Našim građanima potrebna je pomoć, a ne maćehinski odnos i diskriminacija od strane mjerodavnih.

Gradska uprava bi trebala biti servis građanima
— Zabrinjavajuća je neprofesionalnost i neodgovornost gradske uprave Grada Supetra koja bi trebala biti servis građanima, a ne obratno. Postavlja se pitanje, koliko i kome služe, stoji u današnjem očitovanju supetarskoga HDZ-a.

Podjelite:

You may also like...