PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Supetarski vatrogasci obilježili blagdan sv. Florijana; sjetili se i vatrogasaca koji više nisu s njima

Vatrogasci Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Supetar obilježili su danas, 4. svibnja, blagdan sv. Florijana, njihova nebeskoga zaštitnika. Ovogodišnja proslava bila je ipak nešto skromnija i prilagođena situaciji, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi.

Misa zahvalnica slavljena u župnoj crkvi Navještenja Marijina
Blagdan su obilježili prema važećim uputama Hrvatske vatrogasne zajednice, izdanima 29. travnja, pa je zahvalnom misnom slavlju u crkvi Navještenja Marijina sudjelovalo tek uže izaslanstvo Dobrovoljnoga vatrogasnoga društva. Misu je u župnoj crkvi Navještenja Marijina slavio župnik gradske župe sv. Petra apostola don Pavao Gospodnetić.

Ove godine nije održan tradicionalni mimohod vatrogasaca
Nakon mise izaslanstvo je u spomen na vatrogasce koji više nisu s njima položilo spomen-vijenac na velikom križu na Sv. Roku iznad grada. Tradicionalni mimohod vatrogasaca i vatrogasnih vozila ove se godine nije održao dok će se o planiranim događanjima vezanim za obilježavanja svibnja, mjeseca u znaku zaštite od požara odlučiti naknadno.

Izaslanstvo DVD-a Supetar položio je danas, 4. svibnja, u prigodi blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasa, spomen-vijenac ispred križa na Sv. Roku iznad grada u znak sjećanja i zahvalnosti za preminule vatrogasce (izvor: Vatrogasci Supetar)

Podjelite:

You may also like...