PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Svečano otvorene nove jaslice u Supetru; vrijednost projekta je 1,6 milijuna kuna

Nove jaslice Dječjega vrtića Mrvica svečano su otvorene danas, 17. listopada, u Supetru. Otvorenju uređenih jaslica u ulici Petra Jakšića nazočili su gradonačelnica Ivana Marković, ravnateljica Dječjega vrtića Irena Caglević, odgojiteljice vrtića te pristigli roditelji i djeca.

ravnateljica Dječjega vrtića “Mrvica” Irena Caglević i gradonačelnica Supetra Ivana Marković svečano su otvorile danas, 17. listopada, nove prostore za jasličku skupinu djece tamošnjega gradskoga vrtića (izvor: Facebook Ivana Marković)

Hvala roditeljima na strpljenju i ostalima koji su bili s nama
— Puno smo se namučili da ovaj projekt privedemo kraju i osiguramo upis za dvadesetdvoje mališana. Svi smo radosni i veseli jer smo danas otvorili naše nove jaslice. Puno hvala svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos: ravnateljici Ireni i svim zaposlenicama Dječjega vrtića Mrvica, upravnome Vijeću vrtića, zaposlenicima u Gradu Supetru, Komunalnom društvu Grad koji su ustupili svoje prostore i kojima ćemo omogućiti bolje uvjete za rad, Upravi za otoke pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i EU fondova, roditeljima na strpljenju i svima ostalima koji su bili s nama, poručila je supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja je zajedno s ravnateljicom tamošnjega Dječjega vrtića svečano otvorila nove prostore za jasličku skupinu djece.

gradonačelnica Supetra Ivana Marković na svečanom otvaranju novih jaslica Dječjega vrtića Mrvica u Supetru (izvor: Facebook Ivana Marković)

Sredstva za uređenje novih prostora za jasličku skupinu sufinancirala je i Uprava za otoke
Vrijednost projekt uređenja novih prostora za jasličku skupinu djece iznosi 1,6 milijuna kuna, a 400,000 kuna sufinancirano je iz Uprave za otoke. Gradonačelnica Marković najavila je i dovršetak uređenja temeljne zgrade vrtića, zatim dogradnju novoga krila zgrade i izgradnju pristupne ceste s parkiralištem.

Projekt sufinancira i Europski fond za regionalni razvoj
Važan projekt grada Supetra je energetska obnova Dječjeg vrtića Mrvica i uređenje središnje zgrade. Procijenjena vrijednost toga projekta iznosi gotovo 7 milijuna kuna. Financijski doprinos projektu osiguralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a s iznosom od 1,6 milijuna kuna sufinancira ga Europska unija iz Europskoga fonda za regionalni razvoj. Osim toga, Grad Supetar dobio je od Fonda za zaštitu okoliša još 1,6 milijuna kuna za energetsku obnovu zgrade te ustanove, dok će se ostalo osigurati kreditom HBOR–a.

ravnateljica Dječjega vrtića “Mrvica” Irena Caglević, direktorica gradske tvrtke  Komunalnoga društva Grad d.o.o. Marijana Šemanović i gradonačelnica Supetra Ivana Marković u novouređenim prostorima za jasličku skupinu djece (izvor: Facebook Ivana Marković)

Podjelite:

You may also like...