PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Tko će boraviti na Pantovčaku sljedećih 5 godina? Hrvatska će za tjedan dana izabrati predsjednika ili predsjednicu; predizborni skupovi ovoga vikenda u Splitu, jučer u gradu podno Marjana Zoran Milanović, danas Kolinda Grabar Kitarović

Hrvatska će za tjedan dana izabrati predsjednika ili predsjednicu za sljedećih pet godina. Predizborna kampanja predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović u tijeku je, a oboje kandidata ovih je dana, poslije kratke pauze za Božić, krenulo u intenzivnu kampanju i druženje s građanima kako bi pridobili naklonost i povjerenje hrvatskih birača.

Pred kandidatima je neizvjesna bitka za Pantovčak
U prvom krugu predsjedničkih izbora relativnu pobjedu odnio je Zoran Milanović koji je osvojio 29,55 posto glasova, dok je Kolinda Grabar Kitarović osvojila 26,65 posto glasova birača. Pred kandidatima je neizvjesna bitka za Pantovčak, s obzirom na značajan broj birača koji u prvom krugu nisu podržali ni jednoga ni drugoga kandidata.

predizborna ka Tko će sljedećih pet godina boraviti na Pantovčaku, predsjednik ili predsjednica, odlučit će hrvatski birači na izborima koji će se održati u nedjelju, 5. siječnja (izvor: predsjednica.hr)

Milanović slavio u Splitu, Grabar Kitarović u Splitsko–dalmatinskoj županiji
Predsjednički kandidati za predizborne skupove i druženje s građanima ovoga su vikenda izabrali Split. Taj je grad po svemu sudeći vrlo važno odredište predsjedničkim kandidatima. Treba podsjetiti da je u prvome krugu izbora u Splitu slavio Zoran Milanović s 30,79 posto glasova, dok je Kolinda Grabar Kitarović u ‘dalmatinskoj metropoli’ osvojila 25,30 posto povjerenja birača. U Splitsko–dalmatinskoj županiji uvjerljivo je pobjedila Grabar Kitarović s 32,36 posto, dok je Milanović u toj županiji osvojio 24,67 posto glasova.

Zoran Milanović: Poraza se ne bojim, pobjedi se radujem
Kandidat Milanović s građanima se u Splitu družio jučer, 28. prosinca. Sa splitske rive poručio je: — Poraza se ne bojim, pobjedi se radujem. Podršku Milanoviću u Splitu dala je i gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) koja je pobjedu Zorana Milanovića u gradu Supetru i četiri bračke općine u prvom krugu komentirala riječima: — Mislim da su građani prepoznali ono sto je Zoran cijelo vrijeme isticao, a to je normalno. Normalna država, država u kojoj je dozvoljeno imati drugačije mišljenje, država u kojoj se uvažavaju drugi i drugačiji, država u kojoj svatko može ljubiti koga voli, država u kojoj u zatvor idu kriminalci, a ne kolači, država koja će se napokon okrenuti budućnosti i mladima, a ne stalno raspravljati o ratovima i vršiti podjele među ljudima.

predsjednički kandidat Zoran Milanović (SDP) i gradonačelnica Supetra Ivana Marković u trajektnoj luci za Milanovićeva posjeta gradu Supetru 29. lipnja 2014. godine, kada je Milanović bio hrvatski premijer

Milanović posjetio Supetar 29. lipnja te najavio tešku i dugotrajnu kampanju
Milanović je, treba dodati, ove godine posjetio i Brač, kada je u Supetar došao na poziv prijatelja o Petrovu, 29. lipnja. Tada je u izjavi novinarima na supetarskoj rivi najavio borbu protiv korupcije, lopovluka i pohlepe. Milanović je u pratnji gradonačelnice Ivane Marković i predsjednice Gradskoga vijeća Danijele Kirigin prošetao supetarskom rivom i s građanima popio kavu. Tom je prilikom istaknuo da će kampanja biti teška i dugotrajna.

Grabar Kitarović družit će se s građanima na splitskoj rivi
Sadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je u prvom krugu izbora pobjedila na Braču u tri općine, u Postirima, Pučišćima i Nerežišćima, s građanima će se u Splitu družiti danas, 29. prosinca. Prema najavama iz njezinoga stožera, Grabar Kitarović položit će u 14.00 sati cvijeće na spomenik dr. Franji Tuđmanu u Splitu, nakon čega će prošetati splitskom rivom i družiti se s građanima. U 15.00 sati Grabar Kitarović obratit će se građanima i javnosti na skupu u dvorani Hotela “Cornaro”. Poslije Splita Grabar Kitarović otići će u Imotski gdje je predizborni skup planiran u 17.00 sati u tamošnjoj Kino dvorani.

Predsjednica u Splitu održala veliki predizborni skup
Sadašnja predsjednica u Splitu je bila i 8. prosinca uoči prvoga kruga predsjedničkih izbora, kada je u dvorani na Gripama održan veliki predizborni skup. Na tom su skupu govorili predsjednik GO HDZ–a Split Andro Krstulović Opara, zatim predsjednik ŽO HDZ–a Blaženko Boban, ministar obrane Damir Krstičević i predsjednica Grabar Kitarović. Predizbornom skupu u Splitu nazočila je županijska vijećnica HDZ–a u županijskoj skupštini Danica Baričević iz Supetra, kao i županijski vijećnik HDZ–a iz Nerežišća Lovro Kuščević.

Vijećnica županijske skupštine Danica Baričević (HDZ) iz Supetra nazočila je predizbornom skupu predsjedničke kandidatice Kolinde Grabar Kitarović koji je 8. prosinca održan na Gripama uoči prvoga kruga predsjedničkih izbora (izvor: facebook D.B.)

Podjelite:

You may also like...