PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Tko je odgovoran za proboj virusa na Braču? Iz KBC Split stigao odgovor: pacijent s Brača nije se zarazio kod nas

Nakon što su na Brač stigli prvi nalazi kojima je potvrđeno devet novih oboljelih, gradonačelnica Ivana Marković objavila je da je sada jasno da je ‘nulti pacijent’ stigao iz bolnice.

Hitni sastanak oko slučaja na Braču
U splitskoj bolnici, kako se doznaje, odmah je jutros održan sastanak oko ovoga slučaja i o svemu će se očitovati ravnatelj Zavoda za infektologiju dr. Ivo Ivić, javlja danas Dalmatinski portal.

Ne znamo kako se zarazio pacijent
Ravnatelj Kliničkoga bolničkog centra dr. Julije Meštrović komentirao je slučaj proboja virusa na Braču. — Ne želimo pričati laički, nego stručno objasniti, razumijemo bijes bračkih načelnika, ali, nažalost, nije vrijeme za to. Mogu samo kazati da je zaključak infektologa i epidemiologa da se nije pacijent zarazio u bolnici, zaista ne znamo kako bi mogao, rekao je dr. Meštrović.

Sa zabrinutošću Brač čeka ostale nalaze
Brač je na nogama. S velikom zabrinutošću očekuju se nalazi ostalih kojima je jučer uzet bris u Nerežišćima gdje se pojavio prvi novooboljeli, koji se nedavno liječio u splitskoj bolnici. Nedugo zatim oboljela je starija ženska osoba koja je bila u kontaktu s povratnikom iz bolnice, a kasnije je potvrđeno da je novooboljeli i 55-godišnji muškarac iz Pučišća. Prema podacima Kriznoga stožera Brača, epidemiološka služba iz Splita uzela je na Braču briseve od 37 osoba. Rezultati se očekuju u tijeku dana.

Na Braču je izvanredna situacija nakon što su stigli prvi nalazi briseva koji su uzeti jučer od 37 osoba, a koji su potvrdili da je do sada devet novooboljenih osoba na otoku. Gradonačelnica Ivana Marković pozvala je dad se raspusti županijski Stožer civilne zaštite. Iz splitske bolnice stigao odgovor da se pacijent nije zarazio kod njih (izvor: Općina nerežišća)

Podjelite:

You may also like...