Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Traže se dva suca za Općinski sud u Supetru: Državno sudbeno vijeće sutra će obaviti razgovor s prijavljenim kandidatima

Državno sudbeno vijeće sazvalo je za četvrtak, 8. listopada, sjednicu vijeća u dvorani Ministarstva pravosuđa i uprave u Zagrebu.

Natječaj za suce Općinskoga suda u Supetru
Tema 40. sjednice u nizu je razgovor s kandidatima za suce Općinskoga suda u Splitu — Stalna služba u Supetru. Državno sudbeno vijeće raspisalo je natječaj, između ostaloga, i za dva suca toga Suda, i to 14. siječnja u “Narodnim novinama”. U tekstu natječaja od kandidata je zatraženo da prijavi prilože životopis, dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske, dokaz o završenoj Državnoj školi za pravosudne dužnosnike, odnosno potvrdu nadležnoga tijela da već obnašaju pravosudnu dužnost i potvrdu da se protiv njih ne vodi kazneni postupak. Natječaj je bio otvoren 15 dana.

Razgovor s prijavljenim kandidatima
Državno sudbeno vijeće obavit će razgovor s prijavljenim kandidatima. Devetero kandidata na razgovor su pozvani u 9.00 sati u dvorani Ministarstva pravosuđa i uprave, isto toliko u 10.00 sati, dok će se u 11.00 sati obaviti razgovor s osmero kandidata koji su se javili na natječaj.

Vijeće samostalno odlučuje o imenovanju sudaca
To vijeće će, nakon što obavi razgovor s kandidatima, samostalno odlučiti o imenovanju sudaca prema sadržaju natječaja. Isto vijeće osim o imenovanju sudaca, odlučuje i o njjhovu napredovanju, premještaju, razrješenju i stegovnoj odgovornosti, kako sudaca tako i predsjednika sudova. Izuzet je jedino predsjednik Vrhovnoga suda Republike Hrvatske.

Državno sudbeno vijeće ima jedanaest članova
U Državnomu sudbenom vijeću nalazi se jedanaest članova, a čine ga sedam sudaca, dva sveučilišna profesora pravnih znanosti i dva saborska zastupnika, od kojih je jedan iz redova oporbe.

Državno sudbeno vijeće obavit će u četvrtak, 8. listopada, razgovore s kandidatima za suce Općinskoga suda u Splitu – Stalne službe u Supetru. Kandidata je više, a Vijeće traži dva suca za taj Sud. Isto vijeće samostalno će donijeti odluku o imenovanju sudaca po raspisanom natječaju koji je bio objavljen početkom godine u “Narodnim novinama” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...