Traži od tvrtki i ustanova da pripreme prezentaciju rada, planova i programa za sljedeće razdoblje

Tvrtke i ustanove čiji je osnivač Grad Supetar dobile su u zadatak da pripreme prezentaciju svoga rada, planove i programe za sljedeće razdoblje, a sve će biti predstavljeno vijećnicima Gradskoga vijeća na tematskoj sjednici.

O planovima i programima gradskih tvrtki
Gradonačelnica Ivana Marković pokrenula je inicijativu za održavanjem takve sjednice na kojoj bi se vijećnici upoznali sa stanjem u tim tvrtkama i ustanovama. — Tražila sam od navedenih da pripreme prezentaciju svoga rada, planova i programa i onoga što nas sve zajedno čeka u sljedećoj godini ili godinama. Želja mi je da nastavimo dobru suradnju i da zajednički, uz gradsko vijeće, pokušamo vidjeti kako unaprijediti naš Grad i učiniti ga boljim, pojasnila je na Facebooku gradonačelnica Marković.

Sjednica Gradskoga vijeća najavljena za utorak
Istaknula je i da je sazvana treća sjednica Gradskoga vijeća Grada Supetra koja će se održati 21. rujna u vijećnici zgrade gradske uprave. — Poslani su materijali za 3. sjednicu Gradskoga vijeća za koju smo uvrstili rebalans proračuna radi uvrštavanja ceste do vatrogasnoga doma koja je osnova za stavljanje istoga u funkciju, zatim izvršenje proračuna i ostale točke, napisala je Marković, podsjetivši da su sjednice Gradskoga vijeća javne te da se na njima može prisustvovati.

Gradonačelnica Marković: Donijeli smo jedinstveni stav
U proteklomu tjednu gradonačelnica Marković sudjelovala je u radu Odbora za predškolski i školski odgoj, obrazovanje i socijalna pitanja Grada Supetra. Vrlo važna tema toga odbora odnosila se na projekt nove zgrade Osnovne škole Supetar koja bi se trebala graditi na prostoru sadašnje središnje zgrade komunalnoga poduzeća Vodovod Brač. — Veliko mi je zadovoljstvo što smo donijeli jedinstveni stav i što ćemo svi zajednički surađivati i nastojati da se projekt što prije realizira. Dogovorila sam i odlazak kod državnoga tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja radi ishođenja konačne suglasnost zajedno s predstavnicima županije, istaknula je.

Održala sastanak s mjesnim odborima
Gradonačelnica je u tjednu koji završava održala i sastanke s Mjesnim odborom Splitske i Škripa, a kako bi se usuglasile značajnije aktivnosti te obavili dogovori oko priprema gradskoga proračuna za sljedeću godinu. Za Splitsku će se tako ugovoriti projekt prometnoga rješenja regulacije prometa kroz naselje, a u Škripu staviti u funkciju renovirani društveni dom. Osim toga, Marković je obavila i sastanak s predstavnicima Konzervatorskoga odjela u Splitu oko projekata u naselju Škrip te drugih inicijativa o kojima će, kako je napisala, obavijestiti javnost uskoro.

grad Supetar (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...