Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Tvrtki Zoo Station iz Bola oprošteno dugovanje od 18 tisuća kuna zbog poteškoća u poslovanju u prošloj sezoni, Općina obećala omogućiti uvjete za rad

Tvrtka ZOO STATION 2 iz Bola, registrirana prvenstveno za djelatnost pripreme i usluživanja pića, uputila je žalbu Općinskom vijeću u Bolu s molbom da im se zbog poteškoća u poslovanju smanji račun najma za proteklu godinu.

Problemi sa susjedima
U dopisu koji je upućen Općini još krajem rujna prošle godine, tvrtka je ukazala na probleme koje ima s obližnjim Beach bar Uredom koji je, kako navode, “uništio i to totalno drugi prilaz na njihovu plažu bez ikakve mogućnosti saniranja, jer je sagradio potporni zid od 3 metra”. Također tvrde da nije sanirana mala šetnica koja ide uz obalu, da je sve ostavljeno neuredno te je i taj dio prilaznoga puta, navode, “grbav i izgleda kao da tu šetnica završava”.

Intervenirala i policija zbog izvođenja radova u sezoni
Isto tako, upozorili su da su do 31. srpnja prošle godine čitav prilaz i mala Šetnica do lokala bili devastirani te je takvo stanje potrajalo sve do 18. kolovoza. No, to nije sve. U dopisu su naveli i da je u to vrijeme susjedni bar dovršavao svoje krovište s katranom koji je vjetar nosio u njihov lokal i nije bilo moguće raditi od smrada. Vlasnici susjednoga bara pravdali su se, stoji u dopisu, da im je bura odnijela krovište i zbog toga moraju nastaviti s radovima. Zbog izvođenja radova intervenirala je i policija, i to na Veliku Gospu, 15. kolovoza.

Rikard Petrić: Nismo imali promet kao prijašnjih godina
Priliku za pojašnjenje cjelokupne situacije dobio je član uprave Rikard Petrić koji je pred vijećnike dodatno obrazložio dopis i potkrijepio ga pripadajućih fotografijama. Petrić je istaknuo da zbog te situacije nisu imali promet kao prijašnjih godina te da su poslovali u minusu. Zaključio je da tvrtka nema sredstva kojima bi platila svoje dugovanje Općini. Treba podsjetiti da se tvrtka Općini obratila još prošle godine po završetku turističke sezone, ali vijećnici tada nisu htjeli donijeti odluku s obrazloženjem da im nisu pripremljene potpune informacije o propisanoj visini naknade za korištenje pomorskoga dobra na toj lokaciji te da nisu imali informaciju koliki je dio naknade tvrtka već podmirila.

U dopisu prozvali komunalnoga redara i načelnika
U dopisu otvoreno su prozvani komunalni redar i načelnik. — Na sva moja nastojanja da dođem do komunalnoga redara, bilo mi je odgovoreno da se moram javiti gospodinu načelniku. Nije mi jasno za što služi komunalni redar, a na moje pozive gospodin načelnik nije odgovarao, stoji u dopisu čiji potpisnik zanimljivo nije Petrić, nego Borislav Hojski, drugi član društva.

Tihomir Marinković: Omogućit ćemo vam uvjete kao i drugima
Na navode je reagirao bolski načelnik Tihomir Marinković, zamjerivši što se pozivu za pojašnjenjem nije odazvao potpisnik dopisa. Upoznao je vijećnike da je o tom pitanju nedavno obavljen i razgovor s predstavnicima tvrtke te im je obećano da će Općina napraviti šetnicu i novo stepenište. — Naša je želja da vam se omoguće uvjeti rada kao drugima i uredno poslovanje, istaknuo je Marinković. Podsjetio je da je bio na terenu na poziv i upozorenje građana, rekavši da o tome postoji dokumentacija.

Načelnik se osvrnuo i na prozivke u dopisu
Osvrnuo se i na prozivke iz dopisa. — Upravni odjel i komunalni redar rade izdvojeno i samostalno i kao jedna cjelina te donose odluke, kao i za prijašnje predmete. Ako je predmet tolike težine, onda ga se pokreće pisanim putem i ide se u postupak, a službe će odraditi svoje, istaknuo je Marinković. — Neke vijeće donese stav da vas se obešteti, poručio je načelnik predstavniku tvrtke.

“Oprošteno” dugovanje tvrtki od 18.150 kuna
Zaključak je vijeća da je potrebno osloboditi postojeći put, napraviti novo stepenište i voditi računa o tome da morska crta mora biti slobodna šest metara. Prema izvještajima iz računovodstva, tvrtka je zadužena za 36.300,00 kuna, a platila je 18.150,00 kuna. Isti je iznos ostao neotplaćen, ali ga tvrtka odlukom Općinskoga vijeća neće ni platiti jer joj je to dugovanje oprošteno.

Rikard Petrić iz tvrtke ZOO STATION pojasnio je vijećnicima Općinskoga vijeća u Bolu probleme koje je imao u protekle dvije godine u poslovanju, a tvrtka je zatražila da joj se oprosti preostalo dugovanje u iznosu od 18 tisuća kuna (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...