Grad Supetar

U Bolu danas najviše zaraženih na Braču

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 15. siječnja, da je od ukupno 2629 obrađenih testova kod 1594 osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na koronavirus.

Samo iz Splita koronavirusom zaraženo je 695 osoba. Odmah poslije Splita je grad Kaštela sa 143 novooboljele osobe. Na trežemu mjestu u županiji po broju novozaraženih je Solin sa 108 inficiranih.

Na popisu Bol, Supetar, Postira, Pučišća, Milna, Selca, Nerežišća i Sutivan
Među oboljelima od koronavirusa više osoba je i s otoka Brača. Najviše zaraženih danas je u Bolu, njih 16, zatim 15 osoba iz Supetra, 8 osoba iz Postira, 7 osoba iz Pučišća, 6 osoba iz Milne, 6 osoba iz Selca, 3 osobe iz Nerežišća te 2 osobe iz Sutivana.

Na bolničkome liječenju 215 osoba pozitivnih na Covid
Od ukupnoga broja novooboljelih na području županije, 813 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok su ostali u epidemiološkoj obradi. U samoizolaciji je ukupno 1147 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 215 Covid pozitivnih osoba. Zbog teškoga kliničkoga stanja 45 hospitaliziranih osoba nalazi se na respiratoru.

Sve preminule osobe imale su koronavirusnu infekciju
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je 6 osoba. Uz brone komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

koronavirus na Braču (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...