PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Bolu danas zabilježen novi slučaj zaraze

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas, 7. siječnja, prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, 91 osoba pozitivna je na koronavirus.

Ukupno je obrađeno 405 testova.

Na Braču zabilježen jedan novi slučaj zaraze
Prema evidenciji novooboljelih na području županije, pozitivne su 54 osobe iz Splita, 12 iz Omiša, 9 iz Kaštela, 7 iz Solina, 2 iz Podbablja te po 1 osoba iz Bola, Dicma, Dugopolja, Hrvaca, Jelse, Muća, Segeta i Trogira.

Čak 50 posto novozaraženih su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, 46 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.805 osoba.

U splitskoj bolnici umrle 4 osobe
Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 130 Covid pozitivnih osoba. Na respiratoru su 4 osobe. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su četiri muške osobe, od kojih je najmlađi imao 67, a najstariji 86 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Prema izvješću županijskoga Stožera civilne zaštite, u srijedu, 6. siječnja, na Braču je zabilježeno više slučajeva zaraze koronavirusom. Tako ih je najviše bilo u Bolu, njih 6, zatim 3 u Milni te po 2 slučaja zaraze u Supetru, Postirima i Selcima.

Pogled na Bol (J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...