Grad Supetar

U Bolu kod pet osoba potvrđen koronavirus

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je u četvrtak, 2. rujna, da je od ukupno 1765 obrađenih testova kod 180 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

U Splitu u 24 sata potvrđeno 56 oboljelih
Županijski NZJZ priopćio je da je u Splitu 56 zaraženih osoba, zatim 17 iz Kaštela, 16 iz Sinja, 13 iz Omiša, 10 iz Solina, 8 iz Imotskoga, 5 iz Makarske, Trilja i Trogira, 4 iz Klisa i Muća, 3 iz Dugoga Rata, Hrvaca, Podbablja i Prološca, 2 iz Dicma, Marine, Podstrane i Staroga Grada te 1 slučaj zaraze iz Baške Vode, Ciste Provo, Otoka, Podgore, Šolte i Vrlike.

Na popisu Bol, Pučišća, Selca i Supetar
Među zaraženima koronavirusom je nažalost i nekoliko osoba s otoka Brača. Prema podacima županijskoga NZJZ-a, rezultati testiranja pokazuju da je na Braču novih 12 slučajeva zaraze koronavirusom. Prema priopćenju, čak 5 zaraženih osoba je s područja općine Bol, zatim 4 s područja općine Pučišća, 2 na području općine Selca te 1 slučaj infekcije s područja grada Supetra. Podaci Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije potvrđuju da je potreban oprez te pridržavanje epidemioloških mjera i prekoruka koje su na snazi.

Na bolničkomu liječenju 88 osoba, njih 20 na respiratoru
Od ukupnoga broja novooboljelih 117 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se ukupno 1345 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 88 Covid pozitivnih osoba, dok je 20 pacijenata zbog ozbiljnosti zdravstvenoga stanja na respiratoru.

Tri osobe pozitivne na Covid-19 preminule u splitskoj bolnici
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su tri osobe; dvojica muškaraca, i to u 73. i 82. godini te žena koja je imala 88 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Prema podacima županijskoga NZJZ-a, u Bolu je u četvrtak, 2. rujna, potvrđena zaraza koronavirusom kod petero osoba (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...