Grad Supetar

U Centru za socijalnu skrb Brač svi priložili Covid-potvrdu ili negativan nalaz; kontrolu kod dolaska na posao vrši ravnateljica

Covid-potvrda ili negativan nalaz na Covid od ponedjeljka, 4. listopada, odlukom Nacionalnoga stožera civilne zaštite nije obveza samo za zaposlene u zdravstvenim ustanovama, već i u ustanovama socijalne skrbi.

Provjerili smo zato kako funkcionira provedba odluke u Centru za socijalnu skrb Brač u Supetru.

Od ponedjeljka uredno prilažu potvrdu
Prema riječima ravnateljice te ustanove socijalne skrbi Katije Sinčić Pancirov, “svi zaposleni u Centru za socijalnu skrb Brač Supetar priložili su covid-potvrdu ili negativan test na Covid-19 od ponedjeljak do danas”. Ravnateljica Sinčić Pancirov ističe da u toj ustanovi nije bilo djelatnika koji su odbili priložiti Covid-potvrdu niti onih koji su se odbili testirati.

Ravnateljica kontrolira potvrde zaposlenih
Ono što je zanimljivo je da upravo ravnateljica bračkoga Centra za socijalnu skrb provjerava Covid-potvrde i nalaze testiranja kod dolaska radnika na radno mjesto. Treba dodati da u toj ustanovi socijalne skrbi ima dvanaest zaposlenih.

Odluku smatra opravdanom
Upitana kako ocjenjuje odluku Nacionalnoga stožera civilne zaštite o potrebi prilaganja Covid-potvrde ili negativnoga testa kod dolaska na posao u ustanovama socijalne skrbi te smatra li odluku Stožera opravdanom, Sinčić Pancirov je za BRAČ danas odgovorila: — Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznoga testiranja svih zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi na virus SARS-CoV-2 smatram opravdanom jer smatram da ista može doprinijeti sprječavanju širenju zaraze na virus SARS-COV-2, zaštititi ranjive skupine koji su korisnici našega Centra kao i pridonijeti neometanomu procesu rada u ovomu Centru.

ravnateljica Centra za socijalnu skrb Brač Katija Sinčić Pancirov (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...