U Hrvatskoj 618 novih slučajeva zaraze. Danas krenulo cijepljenje protiv koronavirusa; prva cijepljena osoba je 81-godišnja štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno ukupno 618 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 10.033, priopćio je danas, 27. prosinca, Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na bolničkomu liječenju nalazi se 2.691 pacijent. Na respiratoru je 258 hospitaliziranih osoba.

Od početka epidemije umrlo 3.671 osoba
U protekla 24 sata preminulo je 58 osoba od posljedica zaraze, a od početka epidemije ukupno 3.671 osoba.

Od koronavirusa oporavilo se 191.226 osoba
Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je evidentirano 204.930 osoba zaraženih koronavirusom. Od toga virusa ukupno se oporavilo 191.226 osoba, od kojih 2.171 u posljednja 24 sata.

U Hrvatskoj počelo cijepljenje protiv koronavirusa
U Hrvatskoj je danas krenulo cijepljenje protiv koronavirusa, nakon što su prve doze cjepiva stigle u subotu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Prema najavama, prvo će se cijepiti najugroženije skupine. Danas u 10.00 sati prva cijepljenja osoba u Hrvatskoj bila je 81-godišnja štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka u Zagrebu. Cijepljenje je, zatim, nastavljeno među zdravstvenim osobljem u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. Cijepljenju su nazočili premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak i ravnateljica Klinike Alemka Markotić. Cijepljenje u Kliničkoj bolnici Dubrava najavljeno je za danas u 13.00 sati.

Prvo cijepljenje u Hrvatskoj protiv koronavirusa obavljeno je danas, 27. prosinca, u zagrebačkomu Domu za starije osobe Trešnjevka, a cijepivo je primila 81-godišnja štićenica Doma. Cijepljenje je, zatim, nastavljeno u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, a za 13.00 sati najavljeno je u Kliničkoj bolnici Dubrava (izvor: Ministarstvo zdravstva)

Podjelite:

You may also like...