Salon namještaja DC DESIGN - U poslovnoj zoni Malačnica na staroj adresi ELEKTRE C, - Malačnica 16, 21400 Supetar

Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U Hrvatskoj 542 nova slučaja zaraze koronavirusom. Premijer Plenković: “Ovaj virus ozbiljna je prijetnja zdravlju i životu”

Nacionalni stožer civilne zaštite priopćio je danas, 8. listopada, da su posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježena 542 nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih danas ukupno 2.206. Današnji broj novozaraženih je rekordan broj od početka epidemije u Hrvatskoj.

U bolnicama na oporavku 361 osoba
Prema objavljenim podacima Stožera, 361 osoba nalazi se na bolničkomu oporavku, a 27 pacijenata je na respiratoru. U protekla 24 sata preminuo je i muškarac koji je 1937. godište, a nalazio se u karlovačkoj bolnici.

Od prvoga slučaja zaraze do danas 18.989 osoba bilo je zaraženo Covidom
Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 18.989 osoba zaraženih koronavirusom. Do danas je preminulo 310 osoba, oporavilo se 16.473 osobe, a u posljednja 24 sata 165 osoba. Pod zdravstveninm nadzorom nalazi se trenutno 10.908 osoba. Do danas su ukupno testirane 344 533 osobe, od toga 5939 u posljednja 24 sata.

Plenković: Osobna odgovornost svakoga građanina je presudna
Situaciju s epidemijom koronavirusa komentirao je danas i premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade. — Bilježimo zabrinjavajući trend porasta broja novooboljelih. Broj aktivnih slučajeva skočio je u deset dana za tisuću. Sličan trend je i u drugim europskim zemljama. Sve ovo iznosim da bismo kao društvo shvatili kako je ovaj virus ozbiljna prijetnja zdravlju i životu, poručio je Plenković na sjednici Vlade, dodavši kako se u ovoj situaciji nije dobro voditi, kako je rekao, politikantskim nagađanjima te pozvao građane na povjerenje prema znanosti i Stožeru. — Moramo biti jedinstveni. Mi ćemo održati gospodarsku aktivnost. Gospodarstvo mora ići, ali osobna odgovornost svakoga građanina je presudna, istaknuo je Plenković te apelirao građane na međusobnu solidarnost i poštovanje te pridržavanje propisanih mjera. — Pazeći sebe čuvamo i drugoga, poručio je predsjednik Vlade.

— Bilježimo zabrinjavajući trend porasta broja novooboljelih. Broj aktivnih slučajeva skočio je u deset dana za tisuću. Sličan trend je i u drugim europskim zemljama. Sve ovo iznosim da bismo kao društvo shvatili kako je ovaj virus ozbiljna prijetnja zdravlju i životu, poručio je premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednici Vlade, dodavši kako se u ovoj situaciji nije dobro voditi, kako je rekao, politikantskim nagađanjima (izvor: vlada.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...