PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U pripremi rebalans Proračuna grada Supetra. Najvažnija ekonomska obveza bit će usmjerena pomoći obiteljima, poduzetnicima i socijalnim kategorijama. “Čeka nas novo doba kojemu se moramo svi pokušati prilagoditi”, poručila gradonačelnica

U pripremi je rebalans Proračuna grada Supetra. Osnovno je pitanje kako usmjeriti gradski proračun u trenucima ozbiljne i velike krize čije se posljedice još uvijek ne znaju.

Priljev sredstava sveden na 20 posto
Gradonačelnica Supetra Ivana Marković prethodno je, u otvorenom pismu podrške i ohrabrenja, izvijestila poduzetnike kako se gradski proračun ne puni planiranom dinamikom. — Prihodi grada Supetra, odnosno priljev sredstava sveden je na 20 posto od onoga uobičajenoga te se trudimo namaknuti sredstva za financiranje hladnoga pogona našega Grada, potvrdila je gradonačelnica Marković koja zajedno s gradskom upravom radi na pripremi rebalansa Proračuna, koji će onda trebati usvojiti Gradsko vijeće. Prve izmjene i dopune ovogodišnjega Proračuna Grada usvojene su na 32. sjednici Gradskoga vijeća održanoj sredinom veljače.

Ivana Marković: “Naši prioriteti moraju biti izmijenjeni i preispitani”
— Iako nam se čini da je svijet stao, mijenja se brzim tempom i mi se moramo mijenjati s njim. Započeli smo s radom na rebalansu gradskoga proračuna, koji trebamo u potpunosti prepraviti, jer će naši prioriteti, a samim tim i naše politike, morati biti u potpunosti izmijenjeni i preispitani, istaknula je supetarska gradonačelnica u svojoj objavi na facebook stranici.

Infrastrukturni projekti bit će stavljeni u drugi plan
Naglasila je kako će najvažnija ekonomska obveza biti usmjerena pomoći obiteljima, zatim poduzetnicima te socijalnoj kategoriji. — Moramo biti spremni za generalnu i mudru promjenu načina funkcioniranja Grada i za sada sve infrastrukturne projekte staviti u drugi plan. Moramo biti ozbiljni, savjesni i osnovni cilj nam mora biti očuvanje radnih mjesta. Naravno da ćemo se morati odreći nekih pogodnosti, događaja koje smo svake godine rado održavali. Sada se moramo usredotočiti na ono što ćemo raditi u budućem razdoblju, ponovo pokrenuti život, planirati kako bismo svima jamčili rad i dostojanstvo, poručila je gradonačelnica Marković.

Uskoro natječaj za pomoć poduzetnicima
U objavi je istaknula da je njezina obveza kao gradonačelnice pomoći svima koliko je moguće. — Nećemo dirati socijalu, pomoći obiteljima u vidu nabavke knjiga i iznose za novorođenu djecu. Uskoro ćemo raspisati natječaj za pomoć poduzetnicima obuhvaćenim mjerama. Oprostili smo zakup prostora, javnih površina, komunalne naknade… Povećat ćemo iznos mjere u narednom rebalansu, najavila je gradonačelnica Marković.

Iznesite svoje ideje i prijedloge
Osvrnuvši se na projekte za koje su osigurana sredstva iz Europske unije, kao što su izgradnja novoga vatrogasnog doma, zatim energetska obnova Dječjega vrtića “Mrvica” i digitalizacija obrazaca, gradonačelnica je istaknula da ti projekti neće biti prekinuti. — I u ovim vremenima neizvjesnosti moramo planirati puno više. Čeka nas novo doba kojemu se moramo svi pokušati prilagoditi, poručila je Marković, pozvavši građane da iznesu svoje ideje i prijedloge.

– Najvažnija ekonomska obveza bit će pomoć obitelji, pomoć poduzetnicima, socijalna kategorija. Moramo biti spremni za generalnu i mudru promjenu načina funkcioniranja Grada i za sada sve infrastrukturne projekte staviti u drugi plan. Moramo biti ozbiljni, savjesni i osnovni cilj nam mora biti očuvanje radnih mjesta, poručila u facebook objavi gradonačelnica Supetra Ivana Marković (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...