Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U prošloj godini hitnim medicinskim letom s otoka Brača do splitske bolnice prevezen 31 pacijent; samo u kolovozu obavljen 61 transport gliserom i 12 hitnih zračnih prijevoza

Helikopteri Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva iz 93. zrakoplovne baze, stacionirane u vojarni Knez Trpimir u Divuljama, imali su protekle godine pune ruke posla kada je u pitanju hitni medicinski transport pacijenata do splitske bolnice. Osim redovitoga transporta pacijenata trajektom i gliserom do bolničkoga centra u Splitu, timovima Hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu, a koji djeluju u Supetru i Gornjem Humcu, na raspolaganju su i helikopteri za hitni transport životno ugroženih pacijenata.

Ostvareno 19 dnevnih i 8 noćnih letova
— U 2019. godini s otoka Brača do Kliničkoga bolničkog centra Split hitnim medicinskim letom helikopterima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva prevezen je 31 pacijent u ukupno 27 letova. Najviše je bilo dnevnih letova, njih 19 te 8 noćnih letova. Od tih 19 dnevnih letova, 7 letova je ostvareno s heliodroma Novo Selo, dok je od 8 noćnih letova 5 uspostavljeno s heliodroma Novo Selo. Ostali održani letovi bili su s aerodroma Brač, njih 11 te 4 leta s heliodroma Milna, priopćili su vatrogasci iz Selaca.

Samo u kolovozu 12 zračnih medicinskih prijevoza
Već smo izvještavali o funkcioniranju hitnoga medicinskoga transporta s Brača prema Splitu, i to prošle godine u vrijeme turističke sezone i pojačanih intervencija svih medicinskih timova na otoku. — Samo u kolovozu prošle godine izvršen je ukupno 61 transport pacijenata gliserom iz Supetra prema splitskoj bolnici i 12 hitnih zračnih medicinskih prijevoza pacijenata s otoka Brača u KBC Split, referirali su iz Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje za naš portal.

Gotovo pola milijuna kuna iznosi godišnja vrijednost medicinskoga tima
Što se tiče Hitnoga zračnoga medicinskoga prijevoza, pisali smo kako je godišnja vrijednost tima utvrđena Odlukom o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznoga zdravstvenog osiguranja i iznosi 414.301,17 kuna po timu. — Napominjemo kako se navedeni iznos odnosi na rad medicinskoga tima bez obzira na broj intervencija te se broj timova hitnoga zračnoga medicinskog prijevoza odnosi na cijeli Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, a ne samo na otok Brač, pojasnili su iz Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje.

Tim hitne medicinske pomoći u Supetru ima na raspolaganju 5 liječnika
Iz toga Zavoda dobili smo i potvrdu da je u supetarskoj ispostavi Zavoda za hitnu medicinu i u Gornjem Humcu ugovoreno nekoliko timova koji se trude pružiti hitnu medicinsku pomoć i biti na raspolaganju pacijentima. — Ugovoreno je 5 timova T1 u ispostavi Supetar Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske Županije. Kadrovski normativ u toj ispostavi je doktor, 1 medicinska sestra, 1 vozač, a to znači da je u supetarskom Zavodu za hitnu medicinu ukupno 5 doktora medicine. Ugovoreno je i 5 timova T2 za ispostavu Gornji Humac, a kadrovski normativ u tim timovima je 2 medicinske sestre i 2 medicinska tehničara, pojasnili su iz HZZO–a.

U 2019. godini s otoka Brača do bolničkog centra u Splitu hitnim medicinskim letom helikopterima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva prevezen je 31 pacijent u ukupno 27 letova. Samo u kolovozu ostvareno je 12 hitnih zračnih medicinskih prijevoza, priopćili su iz Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje (izvor: Facebook Vatrogasci-Selca)

Podjelite:

You may also like...