PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U proteklom razdoblju četiri požara otvorenoga prostora, vatrogasci svakodnevno na terenu

Unatoč zabrani paljenja vatre na otvorenom prostoru, a koja je na snazi od 20. ožujka prema odluci županijskoga zapovjednika, selački vatrogasci u protekla su dva tjedna morali intervenirati u više navrata.

Mnogi se oglušuju na upozorenja i zamolbe
— U proteklom razdoblju imali smo četiri požara otvorenoga prostora, a koji su na sreću prošli bez većih posljedica te svakodnevno izlazimo na teren kako bismo naše sumještane upozorili i zatražili obustavu paljenja na poljoprivrednim površinama. Iako smo ranije u više navrata uputili apele, mnogi se oglušuju na upozorenja i zamolbe, te ovim putem još jednom molimo da se strogo pridržavaju ove Odluke i ne pale vatru na otvorenom, pozvali su selački vatrogasci.

Vatrogasci aktivni i u stožeru civilne zaštite
Osim što redovito izlaze na teren, vatrogasci DVD Selca aktivno su angažirani kroz koordinaciju i djelovanje stožera civilne zaštite općine Selca te svakodnevno vrše ispiranje i dezinfekciju javnih površina, i to upravo na prostorima gdje je najveća koncentracija mještana poput ulaza u prodajne objekte, ispred ljekarne, ambulante i slično. — Sada trebamo i vašu pomoć za prebroditi ovaj period koji je pred nama. Pozivamo svih da i dalje prate sve naputke i odluke Stožera Civilne zaštite RH, držimo socijalnu distancu i pazimo jedni na druge, apelirali su vatrogasci s područja te bračke općine.

Vatrogasci Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Selca aktivni su u radu stožera civilne zaštite na području općine Selca te svakodnevno čiste i dezinficiraju javne površine (izvor: Vatrogasci Selca)

Podjelite:

You may also like...