Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U SDP-u uoči izbora nastavljaju se sukobi, podjele i podmetanja. Ivana Marković: “Ako se sami ne pogledamo u oči i prestanemo s ovim što radimo nitko nam neće pomoći”

Gradonačelnica Ivana Marković osvrnula se danas, 25. rujna, na službenoj Facebook stranici na stanje unutar SDP-a, stranke koja se nalazi pred izborima, a koji će se održati u subotu, 26. rujna. Nadolazeće izbore obilježavaju unutarstranački skandali, optuživanja i podmetanja, a do medija su došle i liste na kojima se sugerira za koga glasati na predstojećim izborima. Marković je unatoč medijiskim pisanjima u prethodnoj poruci na Facebooku, koju je objavila 24. rujna, istaknula sljedeće: — Nikome nisam dala javnu podršku kako ne bi doprinijela daljnjim podjelama u stranci i stvaranju tzv. klanova te dodala kako ju se i prije, bez njezine volje, “svrstavalo u razne struje i grupacije”.

Gradonačelnica Marković nalazi se na listi za predsjedništvo stranke te je i javno istaknula svoju kandidaturu, dok je na proteklim parlamentarnim izborima bila na visokomu četvrtom mjestu Restart koalicije, ali unatoč toj poziciji nije uspjela izboriti saborski mandat.

Najponosnija sam kad me novinaru nazovu “SDP-ovom gradonačelnicom”
— Trenutak kada se nelagodno osjećaš u stranci u kojoj sam s ponosom dobivala sve izbore do sada. Barem u momu malom Supetru. Iskreno, najponosnija sam kad me novinari nazovu “SDP-ovom gradonačelnicom”. Međutim, zadnje vrijeme osjećaj više nije isti. Nije isti od trenutaka kada sam shvatila da se nalazim u stranci u kojoj kriterij za napredovanje nije rad i rezultat nego nešto drugo. Nešto drugo u kojem se ja nikada nisam snalazila. Nikad mi nije palo na pamet dignuti slušalicu i moliti nekoga za nešto što bi meni donijelo neku osobnu korist ili poziciju. Iskreno, j*** mi se što neki od vas tako misle. Ali što sam prevalila preko svojih leđa u ova dva mandata, upravo radi činjenice da sam SDP-ova gradonačelnica (i to žena), bez dlake na jeziku, pomalo prgava puno ih ni ne može zamisliti, istaknula je Marković na Facebooku.

Od ovih drugih manje boli
U nastavku poruke Marković ističe: — Posljednjih nekoliko dana osjećaj je posebno težak. Tolike uvrede od svojih kolega, podmetanja doživjela sam već jednom kada sam razmišljala (samo razmišljala) da se kandidiram za predsjednicu SDŽ-ije. Na vagu mi je nekad teško staviti da li je gore kada te taru “tvoji” ili “tuđi”. Od ovih drugih manje boli. Sve ovo što radimo jedni drugima, a što je eskaliralo posljednjih dana, samo je dokaz koliko smo nisko pali i koliko se valjamo u blatu, istaknula je SDP-ova gradonačelnica.

S ovim što radimo nitko nam neće pomoći
Osvrnuvši se na predstojeće izbore za predsjednika SDP-a, Marković je naglasila: — Nemojmo se zavaravati s mišlju da će bilo koji predsjednik to moći sam ispraviti jer ako se sami ne pogledamo u oči i prestanemo s ovim što radimo nitko nam neće pomoći. Dobro se zamislimo je li ovo do sada dobro, da nije kriv netko drugi nego mi sami, svako pisanje po grupama, optuživanje, podmetanje. Toliko puta smo bili na prekretnici, međutim ne znam da li smo svjesni do koje smo točke došli i da će biti potrebno puno rada i jedinstva ako želimo stvari okrenuti u pravom smjeru, poručila je Marković.

— Posljednjih nekoliko dana osjećaj je posebno težak. Tolike uvrede od svojih kolega, podmetanja doživjela sam već jednom kada sam razmišljala (samo razmišljala) da se kandidiram za predsjednicu SDŽ-ije. Na vagu mi je nekad teško staviti da li je gore kada te taru “tvoji” ili “tuđi”. Od ovih drugih manje boli. Sve ovo što radimo jedni drugima, a što je eskaliralo posljednjih dana, samo je dokaz koliko smo nisko pali i koliko se valjamo u blatu, istaknula je SDP-ova gradonačelnica Ivana Marković (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...