PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Selcima potpisan ugovor o gradnji vatrogasnoga doma. Načelnik Marijančević: “Ovo pokazuje da se sve može, bez obzira na veličinu lokalne samouprave i fiskalne kapacitete”

Ugovor o gradnji vatrogasnoga doma u Selcima, a čime se obilježava početak dugo očekivane gradnje novoga doma za vatrogasce općine Selca, potpisan je danas, 11. studenoga, u prostorima stare škole gdje su 1991. godine, u tim istim učionicama, započela prva vatrogasna dežurstva Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Selca.

Ugovor o gradnji, vrijedan 9,3 milijuna kuna, potpisali su načelnik općine Selca Ivan Marijančević i vlasnik tvrtke M.P. Beton d.o.o. iz Solina Josip Mešin.

Početak radova već u prosincu ove godine
Početak radova očekuje se u prosincu ove godine, a završetak u roku od 12 mjeseci od početka izvođenja radova. Solinska građevinska tvrtka putem javnoga natječaja odabrana je kao najpovoljniji izvođač radova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,6 milijuna kuna koji uz planiranu izgradnju doma uključuje i nabavku opreme za vatrogasni dom, a za što je upravo raspisan natječaj javne nabave. Za važan projekt vatrogasnoga doma iz Europske unije osigurano je kroz mjeru pomoći iznos od 7,4 milijuna kuna, dok će se razlika do ukupne vrijednosti projekta financirati sredstvima proračuna općine Selca.

Načelnik Selca: Put do potpisa bio je dug i iscrpljujući
Načelnik Ivan Marijančević izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora i skoroga početka izvođenja radova. — Radi se o kapitalnomu projektu za našu Općinu koji se odnosi na značajno poboljšanje društvene infrastrukture, ali naravno i višu razinu zaštite stanovništva te njihove imovine. Put do ovoga potpisa bio je dug i iscrpljujući, međutim ovakve situacije pokazuju da se sve može, bez obzira na veličinu lokalne samouprave i u konačnici njene fiskalne kapacitete, poručio je selački načelnik, zahvalivši pri tom članovima DVD-a Selca, osobito Tinu Štambuku, kao i Splitsko–dalmatinskoj županiji koja je, kako je naveo, sufinancirala glavninu izrađene projektne dokumentacije. — Idemo hrabro i odvažno u ovaj projekt vjerujući u uspješan završetak te skupljajući dragocjeno iskustvo provedbe budućih EU projekata na području naše općine, poručio je načelnik Marijančević.

Predsjednik DVD Selca: Ovo je ostvarenje sna generacijama vatrogasaca
Tino Štambuk, predsjednik DVD-a Selca, na potpisivanju važnoga ugovora o gradnji vatrogasnog doma poručio je: — Iznimno sam ponosan i sretan, kao i ostale kolege vatrogasci, što ćemo uskoro ostvariti dugo sanjanu želju – izgradnju našega vatrogasnog doma, a koji će biti mjesto druženja, rada i okupljanja za sve mještane. Štambuk je zahvalio svima koji su proteklih sedam godina sudjelovali u pripremi projekta. — Prvenstveno zahvaljujem starijim kolegama vatrogascima koji su postavili temelje za budućnost selačkoga vatrogastva te svima ostalima, brojnim partnerima i prijateljima društva, institucijama Republike Hrvatske, simpatizerima i volonterima. Ovo je ostvarenje sna generacija vatrogasaca u Selcima i ovomu dijelu Brača, poručio je predsjednik DVD-a Selca.

Novi vatrogasni dom na zemljištu koje je dodijelilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine
Glavni i izvedbeni projekt pripremio je i isporučio Studio R d.o.o. iz Splita. Vatrogasni dom bit će postavljen centralno na parceli, a kako bi se omogućio kružni tok za vatrogasna vozila. Prostirat će se na zemljištu površine 2.109,00 m², a koju je upravo za ovu namjenu dodijelilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Bruto površina zgrade iznosit će 1.155,87 m², te će ista sadržavati tri funkcionalno različita volumena, a na čemu se zasniva i cijela koncepcija oblikovanja doma. Zgrada doma sastojat će se od garažnoga prostora za šest vatrogasnih vozila s mehaničarkom radionicom, alatnice, funkcionalne prostorije za vatrogasnu operativu i toranj za vježbu, garderobe, dvorane za održavanje tjelesne kondicije, multifunkcionalne dvorana za učenje i usavršavanje, prostorija za dnevni odmor, spavaonice te ureda i komunikacijskoga centra.

— Radi se o kapitalnomu projektu za našu Općinu koji se odnosi na značajno poboljšanje društvene infrastrukture, ali naravno i višu razinu zaštite stanovništva te njihove imovine. Put do ovoga potpisa bio je dug i iscrpljujući, međutim ovakve situacije pokazuju da se sve može, bez obzira na veličinu lokalne samouprave i u konačnici njene fiskalne kapacitete, poručio je danas, 11. studenoga, načelnik općine Selca Ivan Marijančević na potpisivanju ugovora s građevinskom tvrtkom M.P. Beton iz Solina o gradnji vatrogasnoga doma u Selcima (izvor: DVD Selca)

Podjelite:

You may also like...