Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Splitsko-dalmatinskoj županiji obrađeno 682 testa

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 28. veljače, da je od ukupno 682 obrađena testa kod 76 osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Među zaraženima je i jedna osoba iz Selca.

Čak 47 posto zaraženih su kontakti
Najveći broj novozaraženih, njih 37, je iz Splita, zatim 10 iz Kaštela, 6 iz Solina, 5 iz Sinja, 4 iz Makarske i Segeta, 2 iz Baške Vode i Otoka te 1 osoba iz Dicma, Imotskoga, Klisa, Komiže, Muća, Šestanovca i Trilja. Od ukupnoga broja novooboljelih, 36 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Pada broj osoba na respiratoru
U samoizolaciji se nalaze ukupno 1.462 osobe. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu je 59 Covid pozitivnih osoba, dok se 4 pacijenta nalazi na respiratoru. U odnosu na jučerašnje izvješće, na respiratoru su danas tri osobe manje.

Preminule dvije osobe
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije osobe; i to u 81. i 85. godini. Obje umrle osobe uz brojne komorbiditete bile su pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 28. veljače, da je od ukupno 682 obrađena testa kod 76 osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...