PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Splitsko-dalmatinskoj županiji petero novooboljelih; među oboljelima i medicinska sestra iz privatnoga doma za starije i nemoćne

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 26. travnja, da je na području Splitsko-dalmatinske županije petero novooboljelih od koronavirusa.

Među oboljelima i medicinska sestra
Prema podacima toga Zavoda, 1 oboljela osoba je iz Splita, 2 iz Otoka, 1 iz Sinja i Hrvaca. — Nitko od novooboljelih osoba nije korisnik domova za starije i nemoćne. Među novooboljelim osobama 1 osoba je zdravstveni djelatnik, a riječ je o medicinskoj sestri iz privatnoga doma za starije i nemoćne koja se nalazi u samoizolaciji i duže vremena nije u kontaktu ni s korisnicima ni s djelatnicima, izvijestio je županijski NZJZ.

Na bolničkom liječenju 118 osoba
Među novooboljelim osobama 3 su iz samoizolacije. Hospitalizirano je 118 osoba, a 9 ih se nalazi na respiratoru, i to 7 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske. U karanteni hotela Zagreb na Duilovu je 7 osoba.

Izliječeno 150 osoba
Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije obavijestio je kako je do sada evidentirano 467 slučajeva zaraze novim virusom. Treba istaknuti kako je na području županije porastao i broj izliječenih osoba. I dok ih je jučer bilo 134, prema današnjem izvještaju županijskoga Stožera, broj izliječenih porastao je na 150.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 26. travnja, da je na području Splitsko-dalmatinske županije petero novooboljelih od koronavirusa (izvor: Ministarstvo zdravstva)

Podjelite:

You may also like...