PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Splitskoj županiji danas više zaraženih nego jučer; među pozitivnima je i jedna osoba iz Postira

Nastavni zavod za javno zdravstvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji izvjestio je danas, 21. listopada, da je od ukupno 938 obrađenih testova 177 osoba s područja županije pozitivno na koronavirus. Današnji podaci o broju novozaraženih veći su od jučerašnjih kada je na 916 obrađenih testova koronavirus potvrđen kod njih 160.

Iz Splita čak 75 novozaraženih
Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, najveći broj novooboljelih je iz Splita, njih 75, zatim 26 iz Sinja, a prema broju novozaraženih slijedi Trilj s 12 novih slučajeva, a zatim Solin s 10 novozaraženih. Iz Jelse ih je 6, koliko i iz Omiša i Podstrane, 4 iz Makarske i Kaštela, 3 iz Dugoga Rata, Imotskoga, Klisa, Podbablja i Prološca, 2 iz Muća i Vrlike te po 1 slučaj iz Dicma, Dugopolja, Hrvaca, Lovreća, Otoka, Postira, Šestanovca, Trogira i Zmijavaca.

Od ukupnoga broja novozaraženih 54 posto su kontakti već oboljelih
Od ukupnoga broja novooboljelih, 96 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Pod zdravstvenim nadzorom na području županije nalaze se ukupno 1.992 osobe.

U splitskoj bolnici 39 osoba pozitivnih na Covid
U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 39 osoba koje su pozitivne na Covid-19, dok su 4 osobe na respiratoru.

Prema priopćenju županijskoga Stožera civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a nakon što je primio izvješće Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, danas, 21. listopada, među pozitivnima na Covid-19 je i jedna osoba iz Postira (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...