Grad Supetar

U Splitskoj županiji pozitivno čak 28 posto testiranih

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 25. ožujka, da je od ukupno 1.034 obrađenih testova kod 294 osobe potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus. Podaci govore da je čak 28 posto testiranih zaraženo virusom.

Među pozitivnima na Covid-19 su i 2 osobe s otoka Brača, i to 1 iz Nerežišća i Selca.

U Splitu troznamenkasti broj zaraženih
Prema evidenciji županijskoga NZJZ-a, iz Splita je zaraženo 112 osoba, 27 iz Kaštela, 23 iz Makarske, 13 iz Trogira, 11 iz Solina, 9 iz Sinja i Vrgorca, 8 iz Tučepa, 7 iz Trilja, 6 iz Imotskoga i Segeta, 5 iz Dicma, Omiša i Podgore, 4 iz Zagvozda, 3 iz Ciste Provo, Hrvaca, Klisa, Hvara, Marine, Visa i Zmijavaca, 2 iz Baške Vode, Brela, Okruga, Otoka, Podstrane, Prgometa, Prološca i Runovića te 1 osoba iz Dugoga Rata, Lećevica, Lovreća, Muća, Podbablja i Šestanovca.

Među zaraženima 63 posto su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, 186 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze trenutno 2.262 osobe. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 112 Covid pozitivnih osoba, dok je 19 osoba na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminula je ženska osoba u 93. godini koja nije bila državljanin Republike Hrvatske. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na koronavirus.

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, danas, 25. ožujka, među pozitivnima na koronavirus su i 2 osobe s otoka Brača, i to 1 s područja Općine Nerežišća i 1 s područja Općine Selca (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...