Grad Supetar

U Splitu održan prosvjed protiv covid-potvrda. Prosvjednici tražili ostavku Stožera. Plenković prosvjednicima: Nema ostavke i prijevremenih izbora

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas, 14. studenoga, da je prosvjedovanje protiv cijepljenja dozvoljeno te da svatko ima pravo na mišljenje i stav, javlja Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA).

Neće biti ostavke Vlade i prijevremenih izbora
Prosvjednicima je poručio da neće biti ostavke vlade i prijevremenih izbora.

Prosvjed i na splitskoj Rivi
Već nekoliko dana u Hrvatskoj traju prosvjedi građana nezadovoljnih zbog uvođenja covid-potvrda. I u Splitu se održavaju prosvjedi protiv covid-potvrda, ali i Nacionalnoga stožera civilne zaštite. Protivnicima covid-potvrda danas, 14. studenoga, nije smetala ni kiša, a okupili su se na splitskoj Rivi. U tijeku prosvjeda prozivali su premijera Plenkovića, a na dnevnom redu bio je i ministar zdravstva Vili Beroš. Prosvjednici su tražili i ostavku Stožera civilne zaštite RH.

Student Mlikotić: Ovo je početak otvorene diktature
Student splitskoga Sveučilišta Mislav Mlikotić, kako javlja Slobodna Dalmacija, za govornicom je poručio: — Studenti su uz svoj narod bili 40 i neke, 90.-te, i sada 2021. godine. Ovo je početak igre s maskama i navučenim rukavicama. Ovo je početak otvorenoga totalitarizma i diktature. Ali su tako i zvona koja bude i pozivaju na ustanak. — Nije bitno cijepljeni ili necijepljeni, preboljeli covid ili ne, mi smo za jedno – nećemo ucjene, rekao je splitski student, pozvavši okupljene da dođu pred institucije.

Prof. Majić: Mogu im pokazati samo osobnu iskaznicu
Profesor Ante Majić obratio se okupljenima na Rivi riječima: — Nije dopušteno eksperimentirati na ljudima, pogotovo zdravim ljudima! U utorak im samo mogu pokazat osobnu iskaznicu, rekao je prof. Majić. — Uzalud vam sve radijske postaje i sav tisak, našim srcima nikada nećete ovladati, bio je jasan profesor.

Majka za govornicom: “Ne damo vam dicu”
Dragovoljac Domovinskoga rata Željan Jurlin pozdravio je okupljene sa “za slobodu spremni”, pa se obratio prosvjednicima: — Ovo je uspostavljanje globalne diktature, pozivam vam sve na zajedništvo. Zajedno za jedno! S pozornice je govorila i jedna majka, prozvavši pravobraniteljicu za djecu: — Naša djeca nisu brojevi, zapamtite, ne damo vam dicu. Današnji prosvjed završio je paljenjem svijeća pred zgradom županije.

U utorak prosvjednici će dati potporu zaposlenima u školama
Kako javlja portal slobodnadalmacija.hr, svaki dan palit će se svijeće pred zgradom županije gdje se nalazi županijski Stožer civilne zaštite. U utorak, 16. studenoga, u 8.00 sati planiran je dolazak prosvjednika pred vratima škola kako bi dali potporu zaposlenima u obrazovnim ustanovama, a sljedeći dan, u srijedu, 17. studenoga, planiraju dolazak pred Banovinu, kod gradonačelnika. Zbog Dana sjećanja na Vukovar u četvrtak, 18. studenoga, prosvjednici će napraviti pauzu od aktivnosti. U petak, 19. studenoga, najavljen je odlazak pred zgradu Splitsko-dalmatinske županije.

izvor: Tom Dubravec – CROPIX

Podjelite:

You may also like...