Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Splitu ogromne brojke zaraženih; na Braču danas potvrđen samo jedan novi slučaj oboljenja

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 7. studenoga, da je od ukupno 968 obrađenih testova kod 291 osobe potvrđen koronavirus.

Današnji podaci županijskoga Stožera civilne zaštite nešto su bolji u odnosu na podatke od petka, 6. studenoga, kada je koronavirus potvrđen kod 332 osobe.

S otoka Brača 1 novi slučaj zaraze
S područja grada Splita danas je 133 novozaraženih osoba, 20 iz Imotskoga, 15 iz Solina, 14 iz Kaštela i Makarske, 11 iz Omiša, 9 iz Vrgorca, 8 iz Sinja, 7 iz Trilja i Podbablja, 6 iz Podstrane, 5 iz Prološca i Jelse, 4 Dugoga Rata, Hrvaca i Zmijavaca, 3 iz Otoka, Runovića i Tučepa, 2 iz Marine, Trogira, Dugopolja, Baške Vode i Šestanovca te po 1 slučaj zaraze iz Vrlike, Muća, Okruga, Podgore, Sutivana i Šolte.

Čak 48 posto novozaraženih su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, 142 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 2.385 osoba. U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu je 98 Covid pozitivnih osoba, a 10 pacijenata nalazi se na respiratoru.

Preminule 3 osobe
Splitski KBC izvijestio je da su u protekla 24 sata preminule 3 osobe, i to dvojica muškaraca u dobi od 73. i 86. godine života te ženska osoba koja je preminula u 88. godini života. Umrle osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na Covid-19.

S područja grada Splita danas, 7. studenoga, prema podacima županijskoga Stožera civilne zaštite 133 osobe pozitivne su na koronavirus (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...