Grad Supetar

U Supetru danas šestero zaraženih koronavirusom

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 12. listopada, da je od ukupno 802 obrađena testa kod 103 osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen pozitivan nalaz na koronavirusnu infekciju.

Supetar na popisu mjesta odakle su zaraženi
Na otoku Braču danas su zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom. Među zaraženima je šest osoba iz Supetra. Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, iz Splita je zaražena 31 osoba, zatim 13 iz Sinja, 6 iz Imotskoga, 5 iz Trogira, 4 iz Hvara, Marine, Omiša i Solina, 3 iz Hrvaca, Kaštela, Klisa i Segeta, 2 iz Jelse, Otoka i Prološca te 1 osoba iz Dicma, Dugog Rata, Lovreća, Muća, Podbablja, Podgore, Podstrane i Trilja.

Samoizolacija propisana za 716 osoba
Od ukupnoga broja novooboljelih, 37 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 716 osoba je u samoizolaciji.

Na liječenju 78 zaraženih osoba, 18 pacijenata na respiratoru
Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 78 Covid pozitivne osobe, dok je njih 18 na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije osobe; i to muška osoba koja je imala 80 godina i ženska osoba iste starosne dobi. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus.

foto: BRAČ danas

Podjelite:

You may also like...