Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Iako je Županijski stožer izvijestio da se o radi o novom slučaju oboljenja u Supetru, ipak se radi o švedskom državljaninu s privremenim prebivalištem u općini Milna

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 315 obrađenih testova s područja županije danas, 22. srpnja, je 16 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus.

Stožer poslao ispravak priopćenja
Najveći broj novozaraženih je iz Splita, njih 7, iz Makarske 4 osobe, iz Vrgorca 3 osobe te po 1 osoba iz Sinja i Supetra. Iako je Županijski stožer civilne zaštite u svom priopćenju izvijestio da se radi o novooboljenoj osobi iz Supetra, iz Stožera je naknadno stigao ispravak priopćenja u kojem tvrde da se ne radi o osobi s prebivalištem u Supetru, nego o švedskom državljaninu s privremenim prebivalištem u općini Milna.

U samoizolaciji 471 osoba
Od 16 novooboljelih osoba njih 11 su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostalih 5 osoba epidemiološki obrađuje. Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 471 osoba.

U splitskoj bolnici 9 pozitivnih osoba
U Kliničkom bolničkom centru u Splitu u ovom trenutku je 9 osoba pozitivno na Covid-19. Na respiratoru se nalazi 1 pacijent, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. U Hrvatskoj je prema izvješću Nacionalnoga stožera civilne zaštite u protekla 24 sata zabilježeno 108 novih slučajeva oboljenja od toga virusa. Broj trenutno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva je 1.127, dok je od početka, odnosno 25. veljače kada je evidentiran prvi slučaj zaraze, do danas ukupno zabilježeno 4.530 osoba.

Prema današnjem izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, među 19 novooboljelih osoba s područja Županije jedna od zaraženih osoba je i švedski državljanin s privremenim prebivalištem u općini Milna (foto: J. Bašić)

 

Podjelite:

You may also like...