U Sutivanu se radi na mreži besplatnoga interneta u sklopu projekta WiFi4EU

Općina Sutivan dobila je sredstva za izgradnju mreže besplatnoga interneta nakon što je ta bračka Općina aplicirala na projekt WiFi4EU. Testni period besplatnoga interneta bio je dostupan od lipnja prošle godine.

U studenome mreža je proširena
— Besplatni internet prvo je bio dostupan na šetnici (ulica Stivanskih antifašista) i na određenim mjestima na rivi. U studenomu nastavkom radova mreža se proširila s devet vanjskih access point-ova te s dva unutarnja na sljedećim lokacijama: zgrada općine Sutivan, Kavanjinovi dvori, lukobran, Riva – općinski poslovni prostor, restoran Palma, “Sokolana”, igralište na Bunti, pojasnili su iz općine Sutivan, dodavši da je povezivanje točaka odrađeno najkvalitetnijim wifi linkovima velike propusnosti.

Nema ograničenja ni po korisniku ni po vremenu korištenja
— Na svim točkama postavljene su i baterije, odnosno UPS napajanja, tako da eventualni nestanak struje i do jednoga sata neće onesposobiti sustav, napomenuli su iz Općine. Istaknuli su, uz to, i da sustav, za razliku od testnoga perioda, nije limitiran brzinom po korisniku, niti vremenom korištenja, a jedino ograničenje odnosi se na zabranu skidanja torent file-ova P2P.

Ljeti će se povećati brzina mreže
— U ljetnim mjesecima povećat će se broj ulaznih WAN linija interneta kako bi se povećala brzina i volumen mreže, poručili su iz općine Sutivan.

izvor: sutivan.hr

Podjelite:

You may also like...