Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U tijeku sastanak svih načelnika s izaslanstvom županijskoga Stožera i epidemiološke službe. U Nerežišćima najveći broj novooboljelih od koronavirusa. Nastavni zavod za javno zdravstvo izvijestio da su dva novooboljela u Pučišćima i jedan u Supetru

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije objavio je danas, 8. svibnja, da je na Braču do sada ukupno 10 novooboljelih osoba.

Najveći broj oboljelih u Nerežišćima
Prema dosad obrađenim rezultatima testiranja, najveći broj novooboljelih je iz Nerežišća, njih sedam, dok su dvije osobe inficirane u Pučišćima, a jedna u Supetru. Krizni stožer Brača jutros je izvijestio da se svi pozitivni nalaze u samoizolaciji. — U stalnom su kontaktu sa zdravstvenim djelatnicima i pod nadzorom policije, priopćio je brački Stožer, pozvavši stanovnike na otoku na prisebnost i staloženost.

Gradonačelnica Supetra traži raspuštanje Županijskoga stožera
Gradonačelnica Supetra Ivana Marković pozvala je odmah Nacionalni stožer da zbog novonastale situacije na Braču raspusti Županijski stožer civilne zaštite. — Ja ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti “nitko nije kriv”, “kriv je virus”, “nije bilo propusta”, ali apeliram prema nacionalnom stožeru da raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će znati nositi se sa ovom situacijom, poručila je na Facebooku gradonačelnica Marković, koja se od danas prema svojoj odluci nalazi u samoizolaciji, i to zbog bliskoga kontakta s osobom koja je bila u susretu s inficiranom osobom.

Gradonačelnica raspustila gradsku upravu do daljnjega
Marković je, prema objavljenoj poruci, do daljnjega raspustila gradsku upravu, a što potvrđuje svu ozbiljnost situacije. — Molim sve naše stanovnike da su na velikom oprezu i narednih dana ostanu što više u kućama, stoji u pozivu supetarske gradonačelnice. Upravo smo doznali da je u tijeku sastanak svih načelnika na Malom placu u Supetru s izaslanstvom županijskoga Stožera civilne zaštite, županije i voditelja županijske Epidemiološke službe. Prema informacijama koje imamo, sastanku je nazočan i načelnik Županijskoga stožera Luka Brčić.

Čekaju se novi rezultati uzetih briseva
Stanje je prilično alarmantno, a sudeći prema prvim rezultatima i naglom porastu oboljelih, očekuje se nastavak rasta oboljelih s obzirom da do sada nisu obrađeni svi uzorci koje je epidemiološka služba iz Splita jučer uzela u Nerežišćima od 37 osoba. Neslužbeno doznajemo da se za cijeli otok Brač planira stroga karantena. O žarištu infekcije na Braču sigurno će biti riječi i na konferenciji za medije Nacionalnoga stožera civilne zaštite.

U tijeku je sastanak svih načelnika na Malom placu u Supetru s izaslanstvom županijskoga Stožera civilne zaštite, županije i voditelja županijske Epidemiološke službe. Stanje je prilično alarmantno, a sudeći prema prvim rezultatima i naglom porastu oboljelih, očekuje se nastavak rasta oboljelih s obzirom da do sada nisu obrađeni svi uzorci koje je epidemiološka služba iz Splita jučer uzela u Nerežišćima od 37 osoba (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...