Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U vijećnici Grada Supetra potpisani ugovori o zapošljavanju šest žena u projektu “Zaželi”; u ovoj godini brinut će se za 38 korisnika starije životne dobi

Šest žena s područja Grada Supetra potpisale su danas, 11. veljače, u gradskoj vijećnici ugovore s Gradom Supetrom u projektu “Zaželi”, kojim im je omogućeno pružanje skrbi za osobe starije životne dobi te one u nepovoljnomu položaju ili s invaliditetom.

Projekt “Zaželi” socijalni je projekt čiji je nositelj Grad Supetar, a partneri Centar za socijalnu skrb Brač i Područna služba Split Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

Vrijednost projekta “Zaželi” iznosi više od pola milijuna kuna
Provedba projekta trajat će godinu dana, sve do 7. siječnja 2022. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 554.480 kuna. Najveći dio sredstava za financiranje toga projekta osigurava Europski socijalni fond, i to 85 posto, a razliku Proračun Republike Hrvatske. Grad Supetar započeo je s I. fazom projekta još 2017. godine, a zbog interesa odlučio se prijaviti i za II. fazu.

Gradonačelnica Marković: Javilo se ukupno 38 korisnika o kojima će se brinuti zaposlene žene
Prema riječima gradonačelnice Ivane Marković koja je u gradskoj vijećnici nazočila potpisivanju ugovora, II. faza projekta “Zaželi” omogućila je zapošljavanje ukupno šest žena koje se nalaze u nepovoljnomu položaju s područja grada Supetra na tržište rada, a temeljni cilj projekta je borba protiv siromaštva i smanjenja nezaposlenosti te sprječavanje prerane institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života za korisnike toga projekta. Gradonačelnica Marković istaknula je da će šest gerontodomaćica brinuti o ukupno 38 korisnika na području grada Supetra. Radi se o osobama starije životne dobi te osobama u nepovoljnomu položaju ili s invaliditetom.

Osobe zaposlene u provedbi projekta završavaju program osposobljavanja
Od šest žena koje će se brinuti za osobe starije životne dobi, njih pet već je prošlo program osposobljavanja za gerontodomaćice u trajanju od 12 mjeseci, dok će se jedna tek osposobiti za pružanje pomoći u domaćinstvu. — Navedenim projektom “Zaželi – Program zapošljavanja / Grad Supetar – faza II”, namjera je uključiti ih i zaposliti na poslovima gerontodomaćica, a koji će uključivati potporu, podršku te brigu o starijim i potrebitim osobama na području Grada Supetra i pripadajućih naselja, istaknula je Marković. Dodala je kako bi broj zaposlenih žena u projektu bio i veći da je broj korisnika kojima će se pružati briga također veći. Napomenula je i kako će se svaka gerontodomaćica brinuti za šest korisnika.

Gradonačelnica najavila da je Grad aplicirati i na III. fazu projekta
Supetarska gradonačelnica u svom je obraćanju zaposlenim ženama izrazila radost zbog interesa za uključivanje u projekt te ujedno najavila kako će Grad Supetar aplicirati i na III. fazu projekta. Potpisivanju ugovora nazočila je nova ravnateljica Centra za socijalnu skrb Brač Katija Sinčić Pancirov, zatim voditelj supetarske ispostave Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Danijel Ileković i Ana Ranj iz gradskoga Odsjeka za upravljanje gradskom imovinom, društvene djelatnosti i gospodarstvo.

Potpisivanju ugovora danas, 11. veljače, u gradskoj vijećnici u Supetru sa šest ženskih osoba koje će se u sklopu projekta “Zaželi” u ovoj godini brinuti za 38 korisnika s područja Grada nazočila je gradonačelnica Ivana Marković (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...