PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Udruga “Brački pupoljci”: Vlada je učinila svoje, zahtijevamo da Sabor Zakon stavi u hitnu proceduru

U saborsku proceduru te predsjednicama i predsjednicima saborskih radnih tijela danas, 25. listopada, stigli su prijedlozi izmjena Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, nakon što je Vlada jučer, 24. listopada, jednoglasno usvojila prijedlog cjelovitih izmjena toga Zakona. Time je napravljen prvi službeni korak prema osiguravanju besplatnoga trajektnoga prijevoza otočkoj djeci s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka.

Već 10 godina “Brački pupoljci” inzistiraju da se djeci s teškoćama omogući povlašteni prijevoz
— Vlada je učinila svoje, a sada zahtijevamo od predsjednika Sabora te svih zastupnica i zastupnika da ovaj Zakon stave u hitnu proceduru i što prije osiguraju besplatan trajektni prijevoz za djecu s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka, poručili su iz Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci” koja već deset godina inzistira da se toj djeci za odlazak na terapije osigura besplatni prijevoz na kopno i nazad.

Pratit ćemo rad Vlade i Sabora
— I dalje nadziremo rad Vlade i Hrvatskoga sabora, kao i provođenje cjelokupne izmjene Zakona dok Zakon ne bude odobren od svih institucija i potom implementiran, napomenuli su “Brački pupoljci”, nakon Vladina poteza koji je važan korak prema konačnome rješenju njihovih zahtjeva.

Da nema Udruge, mnoge obitelji bi bile prisiljene iseliti se na kopno
Ta je bračka udruga više puta i na više načine inzistirala da se izmjenom navedenoga Zakona omogući djeci s teškoćama u razvoju povlašteni prijevoz kako bi mogla odlaziti na specijalističke preglede i terapije na kopno. — Zahvaljujući Udruzi naša djeca imaju određeni broj terapija, istaknula je još krajem rujna našem portalu Maja Bonačić Protti, predsjednica Udruge, napomenuvši posebne terapije i specijalističke preglede i kontrole koje djeca trebaju obavljati na kopnu, a što dodatno povećava troškove roditeljima. — Pokušavamo da sva ta djeca ostanu u svojoj životnoj sredini, u svojoj obitelji; u suprotnom, da im Udruga ne omogućava određeni broj terapija, mnoge obitelji bi bile prisiljene iseliti se na kopno, poručila je tada predsjednica Udruge.

Splitsko-dalmatinska županija prepoznala je nastojanja bračke udruge
Tako je Vladin usvajanje prijedloga izmjena toga zakona definitivno put prema ostvarenju njihovih zahtjeva. — Ovo je ono za što smo se deset godina borili, poručili su iz Udruge. Nastojanja Udruge prepoznala je i Splitsko-dalmatinska županija, dodjelivši “Bračkim pupoljcima” skupnu nagradu na svečanoj sjednici Županijske skupštine o blagdanu sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije i Splitsko-dalmatinske županije.

"Jadrolinija" je, prema riječima Dalibora Čandrlića, najveća tvrtka u pomorskom prijevozu u Hrvatskoj s preko 13 milijuna prevezenih putnika godišnje, preko 3 milijuna prevezenih vozila, s 600 isplovljavanja dnevno na 34 domaće i tri međunarodne linije (foto: J. Bašić)

već deset godina traju nastojanja Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci” da se djeci sa svih otoka omogući povlašteni prijevoz do kopna i nazad, a kako mi mogla putovati na terapije (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...