Udruga “Za naš Supetar” upozorava: Imamo državu u kojoj su nasilnici i nezakonitost zaštićeni

Građanska inicijativa “Za naš Supetar” očitovala se u povodu tragično preminule dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške, koja je podlegla teškim ozljedama u nedjelju, 4. travnja, u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

Udruga je upozorila kako stanje nije od jučer ni od prekučer, već ukazuje na stalnu pojavu. Ističu kako su potrebne promjene koje će osigurati društvo u kojemu će slabiji biti zaštićeni.

Nisu to slučajevi, radi se o živim ljudima, djeci, starijima i bolesnima
— Zašto? Zato jer imamo državu u kojoj su nasilnici i nezakonitost zaštićeni. Danas je svima žao, i jučer, ali stanje nije od prekjučer, ni od prvoga novinskog članka o nekom “slučaju”. Nisu to slučajevi, na žalost, više stalna pojava. Nisu “slučajevi” već živi ljudi, djeca, stariji, bolesni svugdje oko nas. Promijenimo se i promijenimo sve.

Iz Udruge apeliraju: Promijenimo sve
Zaštitimo one koji ne mogu sami sebe zaštititi, napravimo društvo u kojemu je kažnjivo tlačiti slabije, maltretirati, raditi što god im padne na pamet jer su jači, a ponekad i zato jer su institucija ili “uvaženi moćnici iz javnih poduzeća”. Promijenimo sve, stoji u osvrtu na događaj koji je zgrozio hrvatsku javnost.

Dr. Roić: Nije se moglo više učiniti
Dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koju su roditelji zlostavljali, proteklu srijedu primljena je u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u kritičnomu stanju. Unatoč intenzivnom liječenju i poduzetim naporima liječnika djevojčica je preminula. Potvrdio je to novinarima danas, 5. travnja, ravnatelj Klaićeve bolnice dr. Goran Roić. — Vrlo tužan epilog slučaja koji je potresao čitavu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti, gdje će biti sigurnija i sretnija nego ovdje. Nažalost, evo, to je epilog. Uz mene su intenzivisti, oni su danonoćno od primitka naše male pacijentice skrbili o njoj. Nažalost, priroda ozljeda je bila preteška. Unatoč svim mjerama, kao što smo jučer izvijestili, nije se moglo više učiniti”, rekao je dr. Roić.

Unatoč poduzetim intenzivnim mjerama liječenja dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u vrlo teškomu stanju u srijedu, 31. ožujka, primljena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu podlegla je ozljedama u nedjelju, 4. travnja (izvor: Klinika za Dječje bolesti Zagreb)

Podjelite:

You may also like...