Uklonjen bankomat OTP banke iz supermarketa u Supetru. Doznajte kako su iz banke obrazložili odluku

Usluge OTP banke, poznatije kao nekadašnja Splitska banka, izgleda idu sve na manje. Osim što su već reducirane, bolje reći ukinute poslovnice OTP banke po otoku, osim one na predjelu Vlačica u Supetru, banka je krenula i u reduciranje svojih bankomata.

Jedan od OTP bankomata, smješten u supermarketu Tommy u zoni Žedno-Drage u Supetru, doslovno je nestao. Bolje reći, OTP banka uklonila je navedeni bankomat što je neugodno iznenadilo građane, ali i one koji dolaze u gradski supermarket. Bankomat se nalazio odmah s desne strane po ulasku u zgradu supermarketa gdje su klijenti banke donedavno mogli koristiti usluge bankomata OTP banke.

Iz OTP banke: Bankomati su tehnički stari da ih više ne možemo koristiti
Mogli su, ali to više neće moći iz razloga što je bankomat deinstaliran, a uređaj uklonjen. Zato smo OTP banci poslali upit da nam obrazloži takvu odluku. — OTP banka ove godine provela je proces optimizacije ATM mreže te je trajno deinstaliran određeni broj bankomata, pa tako i navedeni. Predmetni bankomati godinama ne ostvaruju pozitivne poslovne rezultate. Ujedno su tehnički toliko stari da ih više ne možemo koristiti jer ne mogu zadovoljiti mandatorne i regulatorne zahtjeve, a nisu pogodan niti za ugradnju elektrokemijske zaštite uvjetovane prošlogodišnjim izmjenama Zakona o zaštiti novčarskih institucija, objasnili su iz OTP banke.

Kriteriji su broj transakcija, starost uređaja i blizina drugih bankomata
Naglasili su kako je banka odluku o uklanjanju bankomata donijela nakon analize više kriterija. Naveli su tako broj transakcija, zatim starost uređaja te blizinu ostalih bankomata OTP banke.

Od petka do srijede OTP bankomat izvan funkcije
No, OTP banka očito nema samo problem s brojem transakcija ili poslovnim rezultatima već i s održavanjem njezinih uređaja. Jedan od bankomata, onaj u neposrednoj blizini Jadrolinijine agencije i autobusnoga kolodvora, nekoliko je dana bio izvan funkcije, i to od petka pred Uskrs do uskrsne srijede. Na naše pitanje zašto se bankomati OTP banke pravovremeno ne servisiraju, iz banke nam je stigao odgovor Silvije Bareše iz Službe za odnose s medijima: — Bankomati OTP banke održavaju se pravovremeno i kontinuirano. Na svaki kvar se promptno reagira, odmah po nastanku. Naravno da postoje različite vrste kvarova te se neki otklone jednostavnije, a za neke veće kvarove potreban je angažman više vanjskih ugovornih partnera.

Ugovorni partneri nalaze se u Splitu
Iz banke su priznali kako se može dogoditi određeni protok vremena od nastanka kvara do njegova otklanjanja, i to iz razloga, kako su naveli, što se vanjski ugovorni partneri koji rade na otklanjanju kvara bankomata nalaze u Splitu. Potvrdili su da se zastoj na bankomatu Supetar luka (autobusni kolodvor) dogodio u petak predvečer te je, obzirom na uskrsne praznike, osposobljen u srijedu prijepodne.

OTP banka u Supetru sada ima samo dva bankomata, i to na adresi Vlačica 17, u okviru poslovnice banke i bankomat u okviru trajektne luke i autobusnoga kolodvora.

Na ovome mjestu na ulazu u supermarket u Supetru nedavno se nalazio bankomat OTP banke, ali je on odlukom te banke deinstaliran (foto: Jadran Bašić/BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...