UOČI NAJAVLJENE SJEDNICE “Najveći naglasak proračuna stavljen je na dovršetak projekata i programa predškolskoga odgoja; dovršetak uređenja zgrade vrtića i uvođenje produženoga boravka”, istaknula gradonačelnica Ivana Marković

Uoči najavljene sjednice Gradskoga vijeća grada Supetra, sazvane za danas, 26. studenoga, gradonačelnica Ivana Marković poručila je da je završen proračun grada Supetra za 2020. godinu. — Najveći naglasak stavljen je na dovršetak projekata i programa predškolskog odgoja; dovršetak uređenja zgrade vrtića i uvođenje produženoga boravka za djecu u vrtiću. Radi se o projektima koji su vrijednosti oko 10 milijuna kuna, istaknula je u svojoj poruci Marković.

Grad će nastaviti provoditi socijalne mjere
Napomenula je da će grad Supetar nastaviti provoditi i socijalne mjere kroz projekt “Sritna dica – Sritan Grad”, koji, kako je podsjetila, uključuje besplatne radne bilježnice i pisanke, nagrade najboljim učenicima, stipendije, naknade za novorođenu djecu a nastavit će se i s programom pomoći socijalno ugroženim građanima te s programima za poticanje poduzetnika koji je, dodala je Marković, izazvao veliko zanimanje.

Izgradnja vatrogasnoga doma povijesni je projekt
— Kroz 2020. godinu radit ćemo i povijesni projekt – izgradnju zgrade Dobrovoljnoga vatrogasnog društva čija je vrijednost 20,5 milijuna kuna, kao i početak radova na izgradnji pristupne ceste, istaknula je supetarska gradonačelnica, dodavši kako će vatrogascima sljedeće godine doći i novo suvremeno vatrogasno vozilo. — Projekti vrtića i zgrade vatrogasnoga doma su EU projekti koji zahtijevaju veliki dio sufinaciranja od strane grada Supetra, pa ćemo do dovršetka ovih projekata neke druge morati staviti na čekanje, pojasnila je Marković.

Otplata zemljišta za novu školsku zgradu iznosi 2,8 milijuna kuna
Osim toga, istaknula je i da su u proračunu za 2020. godinu osigurana sredstva za dobivanje lokacijske dozvole i ugovaranje glavnoga projekta za zgradu Osnovne škole, kao i za otplatu otkupljenoga zemljišta. Otplata navedenoga građevinskoga zemljišta za novu školsku zgradu iznosi 2,8 milijuna kuna, a vršit će se, kako je rečeno na zadnjem Gradskom vijeću, mjesečno u iznosu od 6,200 eura.

Projekti koje smo zacrtali u predizbornom programu
— Ono što se možemo zajednički složiti je da je prioritet sljedeću godinu i po završiti europske projekte za koje smo dobili financiranje, a koji se odnose na realizaciju projekata od velikoga značaja za naš Grad. To su ujedno i projekti koje smo zacrtali u našemu predizbornom programu i koje se spominju već desetljećima, istaknula je prva žena grada Supetra.

Radovi i u ostalim naseljima koja pripadaju gradu Supetru
Dodala je i dovršetak uređenja ulice Ignjata Joba, zatim rad na komunalnoj infrastrukturi u predjelu Pasika, a podsjetila je i na planirane radove u ostalim naseljima s područja grada Supetra, poput rasvjete i betoniranja na predjelu Punta u Splitskoj, izgradnje ulica i rasvjete u Mircima i Škripu, kao i uređenje poljskih puteva, mrtvačnice u Supetru te postavljanje ležećih policajaca. Pred gradom Supetrom nalazi se i dovršetak projektne dokumentacije za izgradnju komunalne infrastrukture za predio Plive, napomenula je supetarska gradonačelnica, poručivši kako je to preduvjet za uređenje infrastrukture u Mircima.

— Ono što se možemo zajednički složiti je da je prioritet sljedeću godinu i po završiti europske projekte za koje smo dobili financiranje, a koji se odnose na realizaciju projekata od velikoga značaja za naš Grad. To su ujedno i projekti koje smo zacrtali u našemu predizbornom programu i koje se spominju već desetljećima, istaknula je gradonačelnica Supetra Ivana Marković (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...