Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Uvjeti za izdavanje suglasnosti znatno ublaženi, posebno za gospodarstvenike kako bi im se omogućilo poslovanje. Mjere će se postupno popuštati i za otočane. I dalje na snazi reducirani polasci

Od ponedjeljka, 27. travnja, na snazi je prva faza relaksacije mjera donesenih u sklopu borbe protiv epidemije, a nakon zaključaka koje je donijela Vlada. Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je niz novih preporuka za sprječavanje infekcije u radnim i javnim prostorima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Od ponedjeljka je aktivirana prva faza popuštanja
U sklopu prve faze popuštanja mjera omogućen je rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine, osim onih koji posluju unutar trgovačkoga centra. Nastavit će s radom i svi poslovni subjekti koji obavljaju uslužne djelatnosti, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima. Svoje će poslovne prostore tako moći otvoriti postolari, krojači, turističke agencije, foto studio. U svim poslovnim prostorima vrijede posebne mjere opreza i zaštite kojih se treba pridržavati.

Uvjeti za izdavanje suglasnosti znatno ublaženi
Trajektni prijevoz i dalje se odvija pod posebnim mjerama opreza i kontrole. Za putovanje trajektom potrebna je suglasnosti koju od ponedjeljka izdaju općinski stožeri civilne zaštite i stožer Civilne zaštite grada Supetra. Treba istaknuti kako su uvjeti za izdavanje suglasnosti ipak znatno ublaženi, posebno za gospodarstvenike, kako bi im se omogućilo poslovanje na otoku. Postupno će se mjere ublažavati i prema stanovnicima otoka.

Još uvijek plovidba prema reduciranim polascima
Što se tiče održavanja trajektnoga prometa, i dalje su na snazi reducirani polasci na liniji Split-Supetar. Trajekt iz Splita za Supetar isplovljava u 6.15, 11.00, 14.15 i 18.15 sati, dok su polasci iz Supetra za Split u 7.45, 12.30, 15.30 i 20.00 sati. Linija Sumartin-Makarska još nije uspostavljena.

Krizni stožer objavio kontakte za izdavanje suglasnosti
Krizni stožer otoka Brača na svojoj mrežnoj stranici www.stozerbrac.com objavio je sve kontakte za izdavanje suglasnosti za trajektni prijevoz po pojedinim općinama i gradu Supetru. Objavljeno je i vrijeme zaprimanja zahtjeva.

Uvjeti za izdavanje suglasnosti za trajektni prijevoz znatno su ublaženi, posebno za gospodarstvenike, kako bi im se omogućilo poslovanje na otoku. Postupno će se, najavljuju iz Kriznoga stožera na Braču, mjere ublažavati i prema otočanima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...