Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Valerio Radmilović iz Sutivana osvrnuo se na plan gospodarenja otpadom: “Iako nismo u obvezi imati svoje reciklažno dvorište, krećemo se u tom pravcu”

Općina Sutivan zbog broja stanovnika nije u obvezi imati svoje reciklažno dvorište, ali ćemo svejedno krenuti u izgradnju nečega sličnoga. Trenutno radimo na organiziranju samo krupnoga otpada u poduzetničkoj zoni ‘Paklenica’ gdje postoji osoba koja radi svaki dan u tjednu, a vikendom i na poziv, rekao je, uz ostalo, Valerio Radmilović, zamjenik načelnika Općine Ranka Blaževića, na Tribini o gospodarenju otpadom, koja je u sklopu projekta “Zeleni Brač – edukacijom do održivoga gospodarenja otpadom na Braču” održana krajem listopada u Sutivanu.

U sljedećoj proračunskoj godini planiramo nabavu sjeckalice za zeleni otpad
Napomenuo je kako svaki stanovnik te općine može krupni otpad može donijeti u poduzetničku zonu “Paklenica” te nešto sitnoga otpada, gdje se taj otpad razvrstava i stavlja u pripadajuće kontejnere. Radmilović je istaknuo da općina Sutivan planira u sljedećoj proračunskoj godini nabavu sjeckalice za potrebe zelenog otpada. Ujedno je najavio da će zakonskom regulativom od 2021. godine biti zabranjeno paljenje zelena otpada na otvorenom.

Komunalna služba izići će na teren
— Iako nismo u obvezi izgraditi reciklažno dvorište, krećemo u tom pravcu, poručio je Radmilović, dodavši da se oni stanovnici, koji nisu u mogućnosti sami odvesti otpad do “Paklenice”, obrate komunalnoj službi koja će, kako je rekao, izići na teren.

Tribina je financirana sredstvima Europske unije
Tribina o gospodarenju otpadom financirana je sredsvima sredstvima Europske unije putem Kohezijskoga fonda i Programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.–2020., Zaštita okoliša i održivost resursa, a njezin organizator je Poduzetnički centar Aktiva u suradnji s Jedinicama lokalne samouprave.

Valerio Radmilović, zamjenik načelnika općine, pozvao je stanovnike Sutivana da se u slučaju poteškoća s odvođenjem otpada obrate Komunalnoj službi koja će, kako je rekao, izići na teren (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...