Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Vatrogasci iz Supetra uputili demanti. Bojnica Diana Doboš nije bila kapetanica kanadera koji je sudjelovao u gašenju otvorenoga požara na Kostirnicama

Supetarski vatrogasci uputili su 21. veljače demanti i pojašnjenje u povodu navoda o intervenciji u gašenju požara otvorenoga prostora na Kostirnicama i sudjelovanju zračnih snaga u toj akciji.

Demanti vatrogasaca prenosimo u cijelosti:

Bojnica Doboš prolazi dugu i vrlo zahtjevnu obuku
— Izvjestivši vas o intervenciji spomenuli smo i bojnicu Dianu Doboš i posve pogrešno utvrdili da je bojnica ujedno i kapetanica kanadera koja je zajedno s našim vatrogascima sudjelovala u gašenju kao prva žena zapovjednica ovoga protupožarnoga zrakoplova u Hrvatskoj. Istina je da bojnica Doboš još uvijek prolazi kroz dugu i vrlo zahtjevnu obuku i da bi do toga konačnoga cilja tek trebala doći.

Iskreno žale na pogrešci
Objavljujemo ovo u cilju istinitog informiranja javnosti, uz iskreno žaljenje na pogrešci te najdublje isprike bojnici Doboš i njenim kolegama za sve neugodnosti koje su zbog ovoga eventualno doživjeli.

Dužnost smo joj dodijelili prije vremena
Uz najiskreniju želju da obuku uspješno privede kraju i slijedeći put nebom iznad našega otoka zaplovi na dužnosti koju smo joj mi evo, prije vremena i mimo reda dodijelili, bojnici Doboš još jednom upućujemo naše isprike.

Članica akrobatske grupe “krila Oluje”
Bojnica Doboš rođena je 1976. u Osijeku. Pripadnica je Hrvatske vojske od 1999. kada je završila školovanje kao najbolja u rangu 3. naraštaja hrvatskih vojnih pilota. U početku je obnašala dužnosti pilotkinje, nastavnice letenja i zapovjednice voda u Eskadrili aviona u kojoj je i bila članica akrobatske grupe “Krila Oluje” s kojom je zabilježila 24 nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Rumunjskoj. Ulaskom u “Krila Oluje” postala je treća žena u povijesti koja je letjela u nekoj od svjetskih akrobatskih grupa.

– Pogrešno smo utvrdili da je bojnica Diana Doboš ujedno i kapetanica kanadera koja je zajedno s našim vatrogascima sudjelovala u gašenju kao prva žena zapovjednica ovoga protupožarnoga zrakoplova u Hrvatskoj, stoji u demantiju koji su 21. veljače objavili supetarski vatrogasci

Podjelite:

You may also like...